Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Insändare
Vänsterpartiet föreslår stöd till barnfamiljer i Nordanstig

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den här sommaren kommer att bli tuff för många barnfamiljer. Matpriserna har skenat, bensinpriserna likaså och dessutom har räntan höjts. Inflationen påverkar allt, utom möjligen löneutvecklingen där vi ser att arbetarna kommer att förlora i köpkraft då löneförhöjningen knappt är hälften så hög som inflationen.

Allt det här låter krångligt och trist och som kommunpolitiker vill man kanske hellre fokusera på trevliga saker som att öppna en fritidsgård, vilket vi tycker är väldigt bra, eller bygga ett äldreboende – som skulle varit byggt för flera år sedan.

Annons

Annons

Vi vet dock att sommaren ofta är den jobbigaste tiden för barnfamiljer med dålig ekonomi. Barnen äter alla sina måltider hemma, ingen skollunch finns där man kan äta sig mätt, och det finns såklart en förväntan om att sommarlovet ska vara roligt, en tid att upptäcka nya saker och åka på semester.

Sommaren är ofta tuff för barnfamiljer med dålig ekonomi – ingen skollunch finns där man kan äta sig mätt, skriver insändarskribenterna.

Bild: Arkivbild

För den som tvingas arbeta under semestern, något som gäller till exempel många inom vård och omsorg, blir det ingen semesterresa för familjen. Inte heller för den som är arbetslös eller sjukskriven, man inte har råd att åka bort.

Vänsterpartiet har lyft de här problemen i kommunstyrelsen och föreslår att kommunen kan stödja barnfamiljerna genom exempelvis gratis frukost på skolorna för barnen, avdrag på förskole- och fritidsavgiften, tillfällig höjning av försörjningsstödet eller på något annat sätt. Till nästa kommunstyrelsemöte skulle förvaltningen återkomma med svar och förslag. Vi uppfattade det som att övriga partier var positiva och hoppas därför att vi ska kunna komma fram till ett bra beslut som gynnar barnen i Nordanstig.

Petra Modée (V), andra vice ordförande kommunfullmäktige

Petter Bykvist (V), ledamot kommunstyrelsen

Ulrika Sandberg (V), ersättare kommunstyrelsen

Anders Gillgren (V), ersättare kommunstyrelsen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan