Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Lina, 44, vill slå hål på myten att bröd är dåligt

Hon är entreprenören som tog över sin farfars bageri i Ljusdal för tolv år sedan.

Hållbarhet, kvalitet och samarbete med lokala näringsidkare är nyckelfaktorer – och sedan årsskiftet levererar Lina Lundmark sitt bröd till Stationshuset i Järvsö.

Lina Lundmark är fjärde generationens bagare i familjen och Janssons Bröd startades av hennes farfar.

Bild: Bella Ståhl

Annons

Janssons Bröd startades av Lina Lundmarks farfar år 1946. Bageriet låg då i Delsbo men flyttade inom kort till Kyrkogatan i Ljusdal där det höll till i nästan 40 år. Det var vid tiden ett leveransbageri med 15 anställda som bakade allt bröd i en vedeldad ugn. På 80-talet flyttade bageriet till sin nuvarande adress på Hybovägen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan