Annons

Annons

Annons

Stocka

Insändare
Det saknas bygglov i Stocka

Insändarskribenten "Vardagsjuristen" svarar på insändaren Egen miljö kontra allmän miljö, från 22 maj.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läs insändaren här: Egen miljö kontra allmän miljö

Skribenten Vardagskritikern förespråkar bygglov för bryggor på kommunens mark för att få båtliv, och spekulerar om ”egen miljö” och närboende som stört sig på husbilsparkeringen och dess utvidgning.

Annons

Skribenten ger med dessa ord intrycket av att helt blunda för eller sakna kunskap om det faktum att en husbilsparkering och dess utvidgning på kommunal mark har bygglovsplikt – men det krävs inte för en brygga.

Annons

Bygglov krävs inte för en brygga, däremot behövs strandskyddsdispens, skriver "Vardagsjuristen".

Bild: Madeleine Andersson

Ställplatser för husbilar har bygglovsplikt för antingen parkering eller camping. Det som gäller är ofta ianspråktagande av mark som parkeringsplats. För att tydliggöra så är syftet med bygglov att pröva åtgärden mot allmänna och enskilda intressen. För att bygga en brygga behövs absolut inget bygglov och prövning, men däremot strandskyddsdispens. Det är därför ovidkommande runt juridiken om bygglov att kritisera om någon närboende här i Stocka stört sig på husbilar och att det blir intressantare med bryggor som har bygglov. Finns det ett bygglov för den befintliga husbilsparkeringen så ska de så kallade närboende fått möjlighet att yttra sig om detta och inte behöva ha åsikter nu. Så ursäkta mig också om det är fel. Kan det vara så att det inte existerar något bygglov för den befintliga husbilsparkeringen utifrån skribenten Vardagskritikerns tolkning av läget i Stocka, vilken verkar känna området väl.

Vardagsjuristen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan