Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Ta parti för sjukvården?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den ekonomiska situationen i landets regioner är mycket ansträngd. Regionstyrelsen hade vid sitt senaste sammanträde att ta ställning till ett initiativärende från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet. I regionstyrelsen representeras Centerpartiet av oss, Magnus Svensson och Kenneth Nilshem.

Initiativet handlar om att uppmärksamma och föreslå regeringen insatser till gagn för regioner och kommuner i rådande svåra ekonomiska situation, inte minst för sjukvården. Vi vill att regionstyrelsen skyndsamt tillskriver regeringen och påtalar behovet av ökade generella statsbidrag till regionerna samt behovet av rimliga planeringsförutsättningar.

Majoritetspartierna SD, M, KD och Sjukvårdspartiet Gävleborg hade inget intresse av det. Vi förstår att man från de tre förstnämnda partierna inte vågar stöta sig med kamraterna i högerregeringen och dessutom få ett nej från gänget i Stockholm.

Annons

Annons

Kenneth Nilshem (C).

Bild: Christian Massana

Däremot hade vi väntat oss mer av Sjukvårdspartiet Gävleborg i detta läge efter deras höga svansföring och höga tonläge. I valrörelsen körde SVG med sin slogan ”ta parti för sjukvården”. Nu fanns ett tillfälle att verkligen göra det genom att stödja vårt initiativärende.

Magnus Svensson (C).

Bild: Björn Hanerus

Men det stannade vid tomma ord även denna gång.

En sak sagd före ett val blir en annan politik efter ett val, har vi lärt oss. SVG tog parti för våra regionala och nationella högerregeringar. Det i ett läge då vi centerpartister och andra tar parti för tant Agda i Arbrå, för Pelle och Lisa i Söderala och alla andra gävleborgare. Där ligger vår lojalitet.

Sjukvårdspartiet brukade i början av sin politiska ”karriär” säga att man varken är höger eller vänster, det var bara sjukvårdsfrågor det handlade om för deras del. Partigrundaren Stig Zettlin var noga med det på den tiden. Nuvarande partichefer är mer otydliga där, lindrigt sagt.

Annons

Henrik Olofsson kan i denna fråga leva upp till sin egen devis ”ta parti för sjukvården”. Centerpartiet sträcker ut handen igen, ta den nu, Henrik Olofsson.

Kenneth Nilshem och Magnus Svensson, centerpartister i regionstyrelsen

Magnus Svensson och Kenneth Nilshem

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan