Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Insändare
Lurad igen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det skrivs nästan dagligen om missnöjet med det nya parkeringshuset och kringliggande bebyggelse. När planerna för det nya tingshuset presenterades ifrågasattes också den byggplanen, på en av Hudiksvalls vackraste tomter.

Vid ett informationsmöte utlovades det en park framför det nya tingshuset. Vad blev det av detta löfte? Jo, en park-ering. Vad man än tycker om tingshuset, kunde den utlovade parken blivit något positivt för Hudiksvalls boende, i stället för en parkering.

Annons

Annons

Vad hände med parken? Undrar Missnöjd skattebetalare.

Bild: Roxanne Nilsson

Även i Västra hamnen planeras det för parker, åtminstone utlovas det parker. Vi får väl se om det blir som vid tingshuset, park-ering.

När de första förslagen på utbyggnad av hamnområdet presenterades var det väl ingen som trott att det skulle bli som det blev, att man avskärmat vår vackra stad med en hög mur mot havet.

Jag minns ett möte på museet för några år sedan. Det var ett möte med en inbjuden arkitekt, som hade promenerat runt och tittat på vår vackra stad. Han hade många synpunkter på hur Hudiksvall kunde förnyas, och sa slutligen ”var rädd om er vackra stad”.

För länge sedan var det på tal om att riva Fiskarstan och bygga på höjden i stället. Man tog sitt förnuft till fånga, och i stället byggde stilenliga hus, som passade in i miljön, efter Hamngatan.

Varför kan man inte åter ta sitt förnuft till fånga, och bygga något lågt stilfullt, som en ny ”fiskarstad”? Om nu kommunen gjort det stora misstaget att lova byggherrarna att bygga höghus, borde kommunen stå till svars för detta ekonomiskt. Det gäller ju Hudiksvalls miljö för flera hundra år fram i tiden, och inte bara att göra ”bra affärer” för stunden.

Varom inte, låt bli att bygga på resterande mark, gör då hellre ett parkområde av marken, och låt oss inte bli lurade igen.

Missnöjd skattebetalare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan