Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Biodlarutställning i Hudiksvall

Lördagen den 20 maj ställde Hudiksvalls biodlarförening upp ett tält och ett antal bord med information om verksamheten i vår kommun på gågatan i Hudiksvall.

Detta är en läsartext.

Vi passade på att göra det denna dag då det har proklamerats att denna dag också är den Internationella Världsbiodlardagen. En passande dag att också pålysa hur vår verksamhet ser ut och att vi också vill bli flera biodlare.

På våra bord fanns det smakprovning av olika honungsmaker, bipollen, kakhonung och andra delikatesser från honungsriket. Det fanns också möjlighet att preliminärt anmäla intresse till våra kurser i biodling.

Annons

Annons

Representanter från styrelsen i Hudiksvalls biodlarförening. Tält, bord och mycket fylligt bord med information och provsmakning

Bild: John Bergström

På ett bord hade vi ställt upp en visningskupa med levande bin, vilket lockade och fascinerade både vuxna och barn. I kupan fanns en drottning och en massa arbetare, det vill säga tjejer som är bikupans arbetare. Drönarna, killarna, gör inget annat än parar drottningen när det är aktuellt.

Digitala tavlan i närheten av Hudiksvall där vi pålyste denna utställning.

Bild: John Bergström

Vädret denna dag var extremt fint och lockade många intresserade både redan etablerade biodlare och andra intresserade. Många vet redan att utan bin och andra pollinatörer som vildbin, humlor och andra insekter skulle vi inte klara oss.

John Bergström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan