AnnonsDina Försäkringar Mitt

Sommaren är högsäsong för stölder - så håller du tjuven borta från både hus och stuga

”När solen kommer fram, vaknar tjuvarna”. Det menar Jonas Eriksson, skadechef på Dina Försäkringar Mitt, och påminner hälsingarna om att vara lite extra uppmärksamma i sommar.

– Det är tillfället som gör tjuven. Lämna inte värdesaker framme och glöm inte att låsa alla dörrar och fönster ordentligt, säger han och råder alla läsare att säkerhetsställa att de har en hemförsäkring.

Sommaren är högsäsong för tjuvar.

En hemförsäkring täcker in allt från brand till ID-stöld, men visste du att även skydd mot inbrott ingår? Du ersätts också om du skulle bli rånad på väg hem från bion, eller om cykeln blir stulen. Sommaren är högsäsong för tjuvar – och därför är det extra viktigt att ha koll på sitt hem, semesterfordon och värdesaker.

– Jag har själv blivit av med två cyklar. Det är många som slarvar, men det lönar sig att tänka efter ett extra varv var du parkerar din cykel. Om din cykel blir stulen ersätter vi den bara om den var låst vid stöldtillfället, säger Jonas Eriksson, skadechef på Dina Försäkringar Mitt.

Läs mer om Dina Försäkringars hemförsäkring här - räkna ut ditt pris direkt

Jonas Eriksson, skadechef på Dina Försäkringar Mitt.

Lås är nämligen a och o när det gäller ersättning vid stöld och inbrott. Tänk på att det inte räknas som ett inbrott om du har glömt att låsa dörren till din bostad eller stuga. Glöm inte att låsa altan- och balkongdörrar och fönster. Om du är bortrest kan du be en granne hålla ett extra öga på din bostad.

– Lämna inte värdesaker framme. Det ger tjuven en anledning att gå in. Det kan också löna sig att investera i ett bra larm. Var sparsam med att lägga ut semesterbilder på sociala medier. Du vet inte vem som ser dina inlägg, säger Jonas Eriksson och fortsätter:

– Skulle du bli av med till exempel slalomskidorna som står i källarförrådet under sommaren ersätter vi dem med, bara ditt förråd är försett med ett godkänt lås.

Läs mer om hur du skyddar ditt hem från inbrottstjuvar på Dina Försäkringars hemsida

En hemförsäkring kan ersätta så mycket. I hemförsäkringen ingår exempelvis skydd vid brand, vattenläckage, storm, inbrott och skadegörelse.

Stöldmärk dina dyra ägodelar. Fotografera och filma gärna din egendom också. Jonas Eriksson återkommer till vikten av att ha en hemförsäkring. Om du skulle råka ut för ett inbrott är det viktigt att kontakta både polisen och ditt försäkringsbolag så fort som möjligt. Personligt lösöre i din bostad ersätts via din hemförsäkring.

– Lösöre är lösa saker i hemmet, som till exempel telefon, dator och möbler, säger han.

Jonas berättar också att det är många som vill hyra ut sin bostad under sommaren.

– Kolla då upp vad som gäller vid till exempel inbrott och stöld med ditt försäkringsbolag innan du lämnar över nycklarna till din hyresgäst.

Dina Försäkringar har Sveriges nöjdaste kunder inom sakförsäkring, privat och företag - läs mer om utmärkelsen här

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Hudiksvalls Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Till toppen av sidan