Annons

Annons

Annons

Fotboll

Nu börjar fotbollsfesten – HT storsatsar på live-fotboll i vår

På lördag rivstartar fotbollssäsongen – och med den HT:s satsning på livesänd fotboll.

Totalt kommer 17 matcher med HuFF och Team Hudik att sändas på sajten och i appen fram till sommaren. Vi kommer även sända en rad heta derbyn i division 4.

– Känslan är att vi har en spännande säsong framför oss, säger Victoria Mickelsson på HT-sporten.

Text

Efter seriesegern i division 2 södra Norrland tog sig Team Hudik hela vägen till division 1 via kvalseger mot Ope IF. Nu väntar en historisk säsong i omgjorda division 1, där sex serier har blivit tre.

Fredag 7 april inleds den nya säsongen när man tar emot Bele Barkarby hemma på Glysis. Helgen därpå reser man till Umeå för att möta Team TG, en match som kommer sändas live på ht.se.

Åtta matcher med Team Hudik kommer sändas under våren.

Bild: Christina Bodén

Först ska Hudiksvalls FF inleda sin säsong i division 2 norra Svealand. Det gör man genom att ta emot fjolårets succélag Österåker United på lördag 1 april klockan 16.00.

Annons

Den matchen blir också startskottet för årets satsning på livesänd fotboll på ht.se. Totalt under våren kommer 17 matcher med HuFF och Team Hudik att direktsändas på ht.se, för dig som är eller blir prenumerant.

Annons

– Det är alltid lika roligt när fotbollssäsongen rulla igång. Att vi då kan bjuda på så många livesända matcher kittlar lite extra. Känslan är också att vi har en spännande säsong framför oss, både för Team Hudiks och HuFF:s del. Team Hudik som nykomlingar och HuFF som absolut ska kunna vara med i toppen och slåss, säger Victoria Mickelsson, sportreporter på HT.

Fakta

Här är matcherna som sänds på HT i vår

Division 1 Norra (damer)

15 april 15.00: Team TG FF - IF Team Hudik
22 april 13.00: IF Team Hudik - IFK Östersund
13 maj 13.00: IF Team Hudik - Gefle IF
27 maj 13.00: IF Team Hudik - Sunnanå SK
03 juni 13:00: Själevads IK - IF Team Hudik
13 juni 19.30: IF Team Hudik - Ope IF

17 juni 12:00: Luleå Fotboll DFF - IF Team Hudik
22 juni 19.00: IF Team Hudik - IK Brage

Division 2 Norra Svealand (herrar)

1 april 16:00: Hudiksvalls FF - Österåker United FK

10 april 17.00: Sandvikens AIK - Hudiksvalls FF
15 april 12:30: Hudiksvall FF - FC Gute
22 april 12.30: IFK Uppsala - Hudiksvall FF
29 april 13:00: Hudiksvalls FF - Karlbergs BK
07 maj 13:00: Skiljebo SK - Hudiksvalls FF
21 maj 16:00: Hudiksvalls FF - Viggbyholms IK
28 maj 16:00: Kvarnsvedens IK - Hudiksvall FF
03 juni 13:00: Hudiksvalls FF - FC Arlanda

*Med reservation för ändringar

Mattias Guander är chefredaktör och ansvarig utgivare på Hudiksvalls Tidning. Även han ser fram emot den stundande fotbollssäsongen.

Annons

Annons

– Vår satsning på livesänd lokal fotboll innebär inte bara att vi visar fler matcher än någonsin. Vi höjer också nivån genom att vi i år samarbetar med Pär Styrman, ett riktigt ess i kommentatorsbåset när det kommer till hockey och fotboll. Jag hoppas att Pärs koll på spelare och blick för spelet kommer att uppskattas av våra tittare, säger han.

Under våren kommer HT även att sända heta derbymatcher från division 4 på sajten och i appen. Mer information om den satsningen kommer senare.

HT kommer även sända nio matcher med HuFF fram till sommaren.

Bild: Christina Bodén

Fakta

Så gör du för att se lokala fotbollen på ht.se

För att se fotbollssändningarna på ht.se måste du vara prenumerant på Hudiksvalls Tidning. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på ht.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på ht.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

*Med reservation för ändringar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan