Annons

Annons

Annons

Strömsbruk

Läsartext
Påskmarknad i Sågtäkten

Solen lyste inte, men det regnade inte heller och inte snöade det, som det gjorde dagen innan, utan det var uppehåll de timmar det var påskmarknad i Sågtäktens bygdegård.

Detta är en läsartext.

Så underbart för alla utställare som stod ute och för besökarna. Visst var det någon som sa ”det måste vara någon däruppe som gillar dem!”

Så fina fiskedrag som 14-årige Elias Anderssson tillverkat, det här kommer fiskarna att gilla!

Vilken fin lördag det blev i bygdegården, med gemenskap och trevlig samvaro, med många utställare ute och inne.

Känslan är lika stark varje gång, glädjen över att se allt det som våra händer skapar. Glädjen att få se kulturarvet, som alla utställare vill dela med sig genom sina alster. Så mycket det fanns att se!

Vi har sagt det förr och säger det igen, det vi lär av handens arbete – är både kärlek till själva skapandet, att allt måste få ta sin tid - och att vi alla är delar i ett sammanhang.

Annons

Annons

Vi gläds över de utställare som återkommer till oss och så glada över nya utställare. Så roligt det var att få träffa 14-årige Elias Andersson, som var med hos oss för första gången och som tillverkat egna fantastiska fiskedrag och flasköppnare. Nappar inte fiskarna på dessa vackra drag, då blir man förvånad.

Så fina arbeten att ta del av!

Så mycket som utställarna erbjöd oss, de saftade och syltade bären, allt det som bakats till olika bröd och kakor. Ostkakan, den fångade och tillagade fisken. Det snidade, gjutna, stickade, det spunna, det broderade och det sydda. Saker gjorda med deco page och mycket mera, allt är länkar i en tradition.

Visst är det så för oss besökare, att allt talar till oss på olika sätt och ger oss nya perspektiv. Varje utställare är en berättare och vi hoppas att ni vill hålla fast vid traditionen. Vilken samlad rikedom!

Mera fina arbeten som besökarna erbjöds.

Trevlig samvaro vid kaffet med hembakt bröd och smörgås. Den sociala samvaron, de så värdefulla samtalen i gemenskap och värme, betyder allt för oss människor.

Annons

Måtte vi få fortsätta att träffas i gemenskap och också tro på, att den oro i världen och det fruktansvärda som händer i Ukraina får ett omedelbart slut.

Annons

Att vi alla får möta våren i en värld med fred och frihet, där vi alla bryr oss om varandra och får insikter om att vi behöver varandra, vi alla.

Sågtäktens bygdegårdsföreningen försätter att ordna mötesplatser för de många människorna och besökarna välkomnades varmt tillbaka till våra kommande arrangemang, genom allt som fanns på anslagstavlan inne i bygdegården. Nu närmast en eftermiddag med Håsta Jazz och sedan allsångskonsert med Nordanstigs manskör.

Efter den här dagen möter vi tillsammans, våren!

Nöjeskommittén genom Elsie Bäcklund Sandberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan