Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Årets bygdegårdsförening utsedd på årsstämma

Lördagen den 25 mars höll Gävleborgs bygdegårdsdistrikt sin årsstämma i Bjuråkers bygdegård. Äntligen gick det att genomföra en fysiskt årsstämma, i stället för de senaste årens digitala.

Detta är en läsartext.

Distriktet består av totalt 63 bygdegårdsföreningar i Hälsingland och delar av Gästrikland.

Dagen började med en workshop kring nyckelharpa med Peter Puma Hedlund. Ett arrangemang som distriktet kunde genomföra som en del av bygdegårdsrörelsens kulturbygdsturné. Nio, till stor del amatörer fick prova att spela på Nyckelharpa.

Efter god lunch och ett kort framträdande av Puma var det dags för stämmoförhandlingar.

Annons

Distriktets verksamhetsplan ger löfte om inspirerande verksamhet, allt för att underlätta och stötta distriktets bygdegårdar.

När nästan alla punkter på dagordningen, inklusive val av styrelse var avverkade återstod den kanske viktigaste - att utse Årets Bygdegård i distriktet.

Distriktets ordförande med nyckelharpa.

Annons

Juryns val föll på Utomskogens Bygdegårdsförening med följande motivering;

"Utmärkelsen ”Årets bygdegård” i Gävleborg går i år till en förening på uppmarsch, som lyft verksamheten under ett antal år, från en tynande tillvaro till en typisk Bygdegård med stark förankring i småbyarna runt gården.

Att skapa en samlingspunkt i glesbygd, med verksamhet som attraherar olika målgrupper, kräver en stor ödmjukhet, uthållighet och en lyhördhet att fånga upp vilka aktiviteter som önskas.

Årets Bygdegård har inte bara egna aktiviteter, bygdegården används också flitigt som en del av det lokala föreningslivet, som möteslokal och en naturlig plats för andra aktiviteter, och av bygdens eget folk för fest och sorg i livets olika skiften.

Representanter från Utomskogens Bygdegårdsförening.

I området fyller Årets Bygdegård en stor roll för alla åldersgrupper då det geografiska avståndet till andra liknande aktiviteter är besvärande stort. Föreningen jobbar hårt med att sätta sin Bygdegård och närområdet på kartan för att göra bygden värd att leva och bo i.

Annons

Både sittande och avgående styrelseledamöter tackades med blomster för sina insatser. Även vald mötesordförande Kenneth Lundmark förbundschef på Bygdegårdarnas Riksförbund tackades med blommor för en utmärkt insats.

Marie Sandehult

Workshop med Peter Puma Hedlund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan