Annons

Annons

Annons

Delsbo

Läsartext
Sopplunch – veckans höjdpunkt på Mariagården

Detta är en läsartext.

Det var stor glädje och förväntan när ett stort antal pensionärer sökte sig till Mariagården i Delsbo förra onsdagen. Vi hade besök av Samuel Wennstig från Näsviken. Pastor, låtskrivare och verksamhetsutvecklare på Bilda.

Samuel Wennstig från Näsviken underhöll på Mariagården i Delsbo.

Bild: Privat

Annons

Annons

På temat ”Musik i ord och bild.” visade han på sitt breda kunskapsregister. Till pianoackompanjemang tog han oss med i sången ”Han är min sång och min glädje:”En för alla välkänd sång, så det var många stämde in i den.

Därefter övergick han till att rita ett vattenglas och ett bröd och påpekade att detta är grundläggande och livsnödvändig föda för att vi ska överleva. Det passade bra då den kommande söndagens tema var ”Livets bröd.” Bilden utökades med ett kors och nu togs gitarren fram och det blev en gammal sång av Einar Ekberg. ”Det är så underbart det namnet Jesus.” Samuel berättade vidare och visade med några enkla pennstreck en båt som passade in medan han sjöng en hel del sånger som vi mindes från söndagsskolan. ”Min båt är så liten och havet så stort, ”Med Jesus i båten” och ”När det stormar, när det stormar runt omkring mig”.

Det blev flera sånger som Samuel skrivit under årens lopp, vardagsnära och underfundiga.

Slutligen fullbordades bilden med ett ankare och en bänk. Ankaret som gör att båten vilar tryggt när resan är slut. Hoppet får vara vårt ankare i livet och bänken får vara en viloplats under livets alla stormar.

Samuel avslutade med sången ifrån sin nya singel ”Själens Ankare” samt en bön, innan vår präst Joakim tackade för det fina budskapet som vi fått ta del av i sång, musik och bild. Stora applåder och med stor tacksamhet fick vi återvända hem med toner och ord i våra hjärtan.

Britta Bergqvist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan