Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
SPF Glada Hudiks årsmöte och föreläsning

Detta är en läsartext.

Vid SPF Glada Hudiks årsmöte den 20 februari föreläste professorn, läkaren och forskaren Anders Wimo i ämnet ”Hur kan vi påverka vår ålder”. Lokalen var fullsatt, cirka 120 personer.

Anders föreläsning var så intressant att vi fick ha en extra träff på Patricia den 13 mars och då kom också ett hundratal medlemmar. Anders forskar om äldre och demens. Påverkbara orsaker/mekanismer för demens är utbildning, hörselnedsättning, skallskada, högt blodtryck, övervikt, rökning, alkohol, fysisk inaktivitet, luftföroreningar och diabetes.

Annons

Annons

Han nämnde också FINGER-projektet som professor Miia Kivipelto lanserat för att förebygga och minska risken för alzheimer och minnesproblem.

Anders Wimo

De fem fingrarna är ”Hjärngympa”-Sociala aktiviteter - Fysiska aktiviteter – Kosten – Hjärt-Kärlsjukdomar. Detta är ett axplock av hans föreläsning som pågick under en timme. Efteråt ställdes många frågor från åhörarna.

Ersättning för sina båda föreläsningar ville Wimo att vi skänker till Föreningen Hudik för alla – mångfald och integration.

Vid årsmötet var Sven Görgård ordförande och följande styrelse valdes:

Ordförande Roland Dahlberg

Vice ordförande Tordh Wannberg

Kassör Roger Larsen

Sekreterare Margaretha Berglin

Övriga ledamöter är Hans Wandér, Lennart Lundkvist, Birgitta Hammarstedt

Ersättare Karl-Axel Karlsson och Anders Bengtsson

Roland Dahlberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan