Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Framtidstro i Forsa hembygdsförening

Detta är en läsartext.

Hur många hembygdsföreningar kan uppvisa en medelålder i styrelsen under 50 år? Det kan Forsa Hembygdsförening vilket noterades vid föreningens årsmöte i Mariagården på måndagen. Förnyat förtroende som ordförande fick välkända Cia Olsson och nyvalda i styrelsen blev Anna Engqvist, Sörforsa och Lennart Carlgren, Utnäs.

Cia Olsson.

Det var en gedigen verksamhetsberättelse som redovisades. Höjdpunkten var midsommarfirandet på Fränö Forngård som åter kunde komma till stånd efter två pandemiår. Med gynnsamt väder blev midsommarfesten mycket lyckad och gav dessutom ett välkommet tillskott i kassan för föreningen. Växtmarknad, tavelvernissage och arbetsdagar är andra aktiviteter som ägt rum. Föreningen har dessutom ett antal arbetsgrupper igång kring föremål, textilier, byggnader och sockenbilder. Ekonomin i föreningen är mycket stabil och arbetslusten i den unga styrelsen verkar god.

Annons

Annons

– Ja vi har en mycket god stämning i styrelsen, vi har väldigt roligt tillsammans och medlemstalet växer, berättade Cia Olsson för de 30-talet närvarande som trotsat kvällens snöyra.

Cia presenterade också en ambitiös verksamhetsplan där nyheter för året blir en vernissage den 6 juni med dräktmössor i kattun samt resningen av en kolmila på forngården i augusti. Däremellan förstås det traditionella midsommarfirandet som brukar samla ett par tusen besökare. Föreningen skall också återuppta ”Barnens Fränö” med hantverk och barnaktiviteter av olika slag i månadsskiftet juni/juli.

Hans Åke Persson.

Vid årsmötet presenterades också en ny hedersmedlem. Det blev Hans Åke Persson, Sunnanbäck som varit en eldsjäl i föreningen under årtionden, bland annat som kassör under ett 25-tal år. Han har också producerat en värdefull ”historiebok” om Skålladalen och andra närliggande byar i Forsa. Hans Åke uppvaktades med blommor och vackra ord av Cia Olsson.

Leif och loffe.

Som avslutning på årsmötet serverades ostkaka med saftsås och sång- och musikunderhållning av Leif Bylars och Loffe Rohlin. Ett uppskattat inslag i ett föreningsårsmöte med påtaglig framtidstro.

Sven Bergström Trolin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan