Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Härliga sportlovsdagar i Hedebacken

Detta är en läsartext.

Under sportlovsveckan sponsrade Lions Hudiksvall med gratis skidåkning i Hedebacken. Aktiviteten var ett samarbete mellan Lions, Hedebackens vänner, Friluftsfrämjandet och IF Hudik Alpin, Strands IF, Hej Aktivitet, Fritidsbanken samt Glada Hudikhem. Alla samarbetade för att kunna bjuda på fina familjedagar i backen under sportlovet.

Flera av barnen och ungdomarna som var där hade aldrig åkt skidor tidigare, men gjorde fantastiska framsteg.

Annons

Annons

Lions sponsrade med 50 000 kronor av ideellt insamlade medel till kostnaderna och Glada Hudikhem skänkte korv och festis. På Fritidsbanken kunde den som ville låna utrustning, göra det gratis och tre dagar skjutsade Hej Aktivitet dem som behövde skjuts till och från backen. Tre av dagarna bjöds det också på gratis korv och festis till alla hungriga skidåkare. Medlemmar från Lions, Hedebackens vänner och Friluftsfrämjandet fanns där, grillade och serverade.

Flera av barnen och ungdomarna som var där hade aldrig åkt skidor tidigare, men gjorde fantastiska framsteg. Den glädjen som de utstrålade var värd allt arbete som lagts ner. Några vuxna fick återupptäcka Hedebacken och den fina nyrenoverade serverings- och värmestugan. Vi i Hudiksvall har verkligen förmånen att ha ett friluftsparadis nära vår stad!

Ungdomarna som kom till oss och blev bjudna på en grillad korv (eller två) var så trevliga och fina, tackade för sig och slängde sitt skräp ordentligt i säcken.

Vi som fick vara där och hjälpa till upplevde fin stämning och glädje som vi tog med oss när vi lämnade Hede efter en härlig dag uppe i backen.

Tack alla som hjälpte till, så här lyckat kan det bara bli när alla vill göra något bra och samarbetar för en god sak!

Bernt Andersson President Lions Hudiksvall

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan