Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Dansklubben Glada Hudik lanserar dans på dagtid för seniorer

Hos dansklubben Glada Hudik dansas det varje dag i veckan. Och efter Epa-buggen tar nu klubben återigen nya grepp för att sprida dansen. Den här gången med kurser särskilt för seniorer.

Detta är en läsartext.

Dansklubben Glada Hudik bildades för 35 år sedan och höll länge till i centrum av Hudiksvall. Verksamheten ökade efterhand och lokalerna började alltmer kännas som en begränsning. Klubben har idag stora och välutrustade lokaler på Djupegatan 47 på Öster i Hudiksvall. Kvällstid är lokalerna välanvända för danskurser, dansträningar och olika dansarrangemang.

Det dansas faktiskt varje dag i veckan vid olika tider. Andra föreningar och företag passar dessutom på att hyra in sig för olika arrangemang när det finns ledig tid.

För ett år sedan lanserade klubben begreppet Epa-bugg, och anordnade danskurs på fredagskvällarna för ungdom med (eller utan) Epa-traktor. Projektet fick stor uppmärksamhet i både lokalmedia och riksmedia, och inspirerade även andra, bland annat i Bollnäs där Dansklubben Nimbus gjorde ett mycket uppskattat arrangemang på Långnäs.

Annons

Annons

Glada kursdeltagare och funktionärer. Kursledaren Jenny Ganse i rött i mitten av nedersta raden. Foto: Leif Vikberg

Nu tar Dansklubben Glada Hudik till nya och lite annorlunda grepp för att sprida dansen i Hudiksvall. Sedan ett par månader tillbaka har klubben erbjudit grundkurs i bugg på dagtid för åldrarna 60 år och uppåt, vilket blivit mycket uppskattat. Dansen hade ju ett stort uppsving under 70- och 80-talen och de som var mest aktiva då är glada pensionärer idag. PRO Hudiksvall hjälper till med marknadsföringen men kurserna är öppna för alla som har rätt ålder och sinnelag! Den moderna buggen är dessutom mjuk och följsam och passar ypperligt även för seniordansare. Den ger kondition, styrka, balansträning och social samvaro i en härlig mix.

Träningen görs normalt i cirkel och alla dansar med alla.

Den andra kursomgången avslutades i fredags 3 mars och en fortsättningskurs i bugg startar fredag 17 mars.

Fredagskursen har dessutom blivit en populär samlingspunkt för många av klubbens aktiva medlemmar som hjälper till med utbildningen, kokar kaffe eller bara umgås med likasinnade. Det är totalt ett 40-tal deltagare som träffas och har trevligt på fredagar klockan 11. För fikat är viktigt! Så viktigt faktiskt att kurstiden ökats på med en kvart per gång för att träffen ska bli maximalt mysig.

Annons

Annons

Fikat är jätteviktigt, här fixar Christina Bergström gofika vid avslutningen. Foto: Leif Vikberg

Som komplement startar klubben nu även dans för ”daglediga” i alla åldrar på eftermiddagarna måndagar varje vecka, med musik som är lämplig för bugg och foxtrot.

Tiden efter pandemin har varit en utmaning men idag fylls kurserna på och Dansklubben Glada Hudik är glada att kunna välkomna så många nya in i dansgemenskapen!

Information om kurser och aktiviteter finns på klubbens nya hemsida, dkgladahudik.se, där man även kan göra en kursanmälan.

Leif Vikberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan