Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Lämnade över klubban efter 47 år

Detta är en läsartext.

Allt var som vanligt ända till ordförandevalet, när Högsgården bygdegårdsförening hade årsmöte häromdagen. Anders Andersson har hållit i ordförandeklubban sedan 1976, och suttit i styrelsen i ytterligare fem år dessförinnan. Nu ansåg han att det var dags att kliva av.

Nyvalde ordföranden Daniel Bertils tar emot ordförandeklubban från Anders Andersson, som svingat klubban sedan 1976. Foto: Jill Parling

Annons

Annons

Innan ordförandevalet kunde deltagarna konstatera att verksamheten på Högsgården nu kommit igång på allvar igen, efter några trista coronaår. Det är livlig verksamhet i gården, både genom fasta aktiviteter som till exempel dans, styrka och flås, boxning, kroppskännedom och mer tillfälliga evenemang både i egen regi och i form av privata fester. Gården har även en ungdomslokal som nu har fart på verksamheten igen.

Ett stort evenemang som lockade hundratals besökare var Spökhotellet, där Högsgården var medarrangör och hela gården omvandlades till ett läskigt och spännande spökhus, i regi av Sixten Eriksson och hans unga medskådespelare. Föreningen arrangerade också utomhusbio i samarbete med Högs SK. Det blev ett uppskattat evenemang på Kungsvallen.

Under året har föreningen investerat rejält i helt nya fällbara stolar som är lättare och bekvämare. Med hjälp av delfinansiering från Hälsinglands sparbank har gården också numera en hjärtstartare, som finns tillgänglig för gårdens besökare, men även för övriga Högsbor, eftersom den är tillgänglig dygnet runt. Trots de stora investeringarna och stigande elkostnader kunde årsmötet summera ett plusresultat för 2022. Det är till stor del tack vare flitig aktivitet och givmilda lotterideltagare.

Sedan var det då dags för ordförandevalet. Det är ingen lätt uppgift att hitta ersättare till en uppskattad och djupt engagerad ordförande efter så lång tid. Mötet utsåg Daniel Bertils till ny ordförande för det kommande verksamhetsåret. Den övriga styrelsen består av Hasse Nyberg, Anna-Karin Landin, Helena Jonsson, Jill Parling och Britta Andersson.

Daniel Bertils

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan