Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
60 år med Hudikgympan

Anders Klefbom, 92 har blivit Hedersmedlem efter 60 år i ”GYMMIXgruppen”. Utmärkelsen framfördes den 22 februari vid sedvanlig fikaträff på Dackås Konditori.

Detta är en läsartext.

Varje onsdag och fredag efter morgongymnastiken vid Aktivitetsfabriken är det fika. Anders berättade en del om sin uppväxt i Hudiksvall.

Anders Klefbom flankeras av Gympaledare Stig Lundén t.v. och Lars Blomberg t.h.

”Någon toppidrottare har jag aldrig varit men ihärdig träning och motionsaktiviteter har hängt med hela livet”.

Annons

Annons

Under ungdomsåren i Hudiksvall var Anders medlem i HIF. Efter studentexamen var tanken att läsa till civilekonom men en kamrat rekommenderade tandläkarutbildning. Så blev och efter studier i Lund och allt trevlig däromkring blev det första jobbet inom Barntandvården i Kristinehamn.

Han och hustru Ulla flyttade till Värmland och trivdes bra där. Efter några år blev en tandläkarpraktik till salu på Storgatan i Hudiksvall. Han köpte den och verkade där till pensionsdagen 1997. Anders insåg tidigt värdet av gymnastikövningar för sin kropp för att på ett bra sätt klara sitt arbete. Han ”skrevs in” 1963 i Badmästare Harry Sundquists bad-och bastuklubb vid badhuset, som även kompletterades med morgonmotion för herrar. 1984 tog Stig Lundén över ledarskapet.

Skidåkning – i lagom fart – och motionslöpning är något som Anders uppskattat. Lopp som Vasaloppet och Sjuvallsloppet har han genomfört. Anders har många minnen av episoder och händelser från ungdomsåren i Hudiksvall bland annat om när nuvarande landshövding Per Bills far och dennes ”enastående gymnastiska rörelser jämfördes med mina” av deras gymnastiklärare Grudemark. Morgonpromenader längs Strandpromenaden och någon gång runt Lillfjärden är dagens rutin. Applåder och omklappning avslutade Dackåsträffen.

Stig Lundén och GYMMIXgruppen genom Ulf Sundh

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan