Annons

Annons

Annons

Ljusne

Insändare
Vad har de emot Söderhamnsborna?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är en fråga vi måste ställa oss efter att Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sjukvårdspartiet först vägrar att etablera en regiondriven hälsocentral i Ljusne, trots sina vallöften, sedan lyfter de inte ett finger för att Ljusne ska få tillbaka en apoteksservice och nu är de i begrepp att lägga ned Bollnäs folkhögskolefilial i Söderhamn. Varför vill de utarma Söderhamns kommun?

Annons

Annons

Det här undanglidandet från ansvar och nedläggningsbeslut drabbar främst invånarna som befinner sig i socioekonomisk utsatthet. Är det därför majoriteten gör det här? Klassfrågan är ju tydlig.

Varför vill regionstyret utarma Söderhamns kommun? frågar sig Vänsterpartiet.

Bild: Felicia Andersson, Arkivbild

Såväl Söderhamn som Gävleborg är snarare i behov av att fler invånare studerar och vidareutbildar sig samt får en utökad samhällsservice. Nu går de styrande i regionpolitiken snarare i täten för att försämra Söderhamn kommuns utveckling.

Att inte ha tillgång till vård utanför stadskärnan, att inte kunna hämta ut sina mediciner och att inte kunna studera på en folkhögskola i Söderhamn är orimligt. Den politiska vilja saknas och då blir det så här. Majoritetsstyret verkar vilja utarma Söderhamns kommun.

Vi kommer att fortsätta kämpa för Söderhamnsbornas bästa. Det ska finnas en regiondriven hälsocentral i Ljusne liksom apoteksservice och visst ska man kunna studera på folkhögskola för att få en bra utbildning och på så sätt kunna komma närmare ett arbete. Det tycker i alla fall vi i Vänsterpartiet.

Ulla Andersson (V)

Kristina Sjöström (V)

Alf Norberg (V)

Anna-Lena Vestin (V)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan