Annons

Annons

Annons

Njutånger

Minnesord Lars Sjögren, Njutånger: En utomordentlig idealist

Lars Sjögren, Njutånger, har avlidit i en ålder av 84 år.

Så har vi fått följa med Lars till ett sista farväl i Hudiksvalls Missionskyrka den 10 februari 2023. Det samfällda omdömet var att Lars var en utpräglad förenings-människa och utomordentlig idealist som ville göra vårt samhälle bättre.

Genom sitt lugn, livserfarenhet och sakkunskap var Lars en person som fick andra att lyssna, både små och stora. Han var verkligen en folkrörelseperson och stor idealist som vi behöver flera av i vår tid, skriver Kjell Grönberg.

Bild: Magnus Sjöborg

Annons

Annons

Lars Sjögren födde 1 juli 1938 i Boxholm och utbildades sig till elektriker. År 1967 fick han arbete på Iggesunds bruk där han blev kvar till penisoneringen. Han avled 16 januari 2023. Han träffade Boel som kom från Orsa och bodde mesta tiden i sin villa i Njutånger. De fick tre söner, Erik som bor i Njutånger, Simon i Umeå samt David som med Luciana bor i Skövde.

Tidigt blev han medlem i Liberalerna och var med i styrelsen som kassör hela tiden även som ordförande sista året. Han var även kassör i Riksförbundet Pensionärs Gemenskap (RPG) både lokalt och regionalt, inom SMU samt i i Sjukhuskyrkan. Han har även varit med i Missionskyrkans styrelse.

Lars ställde alltid upp praktiskt med reparationer i kyrkor och föreningslokaler. Han ordnade det mesta praktiska med valstugor och material. Själv har jag många förvalsperioder varit hemma hos Lars för Liberalerna och snickrat skyltar som sedan skulle placeras ute i kommunen. Ja, Lars höll ordning på det mesta. Han innehade olika perioder uppdrag som förtroendevald i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, tekniska nämnden, energiverket.

Genom sitt lugn, livserfarenhet och sakkunskap var Lars en person som fick andra att lyssna, både små och stora. Han var verkligen en folkrörelseperson och stor idealist som vi behöver flera av i vår tid.

Kjell Grönberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan