Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
PRO:s Allvetartävling i Näsviken

Detta är en läsartext.

Den 10 februari gick årets Allvetartävling av stapeln i Näsvikens Bygdegård.

Samorganisationen i Hudiksvall stod som arrangör och PRO i Forsa/Näsviken skötte det praktiska. Det var fem lag, ett från varje förening, som ville visa sina kunskaper i allmänkunskaper. Sven-Erik Jansson och Lars Norlander svarade för frågor och det tekniska.

Åsa Johnson, Börje Larsson och Reidun Färlin gratuleras och tackas av Solveig Nilsson PRO Samorganisation

Annons

Annons

Det blev en spännande frågetävling med både relativt lätta men även kluriga och svåra frågor om kärleksdikter, blommande kulörer, mord i historien med mera. Publiken fick möjligheter att svara på frågorna innan svaren redovisades. Att föreningarna tagit ut rätt personer till lagen framkom vartefter då lagen presterade många rätta svar på de flesta av frågorna. Mellan frågorna passade publiken på att stötta sina lag med hejaramsor. När tävlingen kommit till halvtid blev det paus och kaffe med goda nybakade kanelbullar.

Samorganisationen passade på att dela ut vinster under kaffepausen till vinnarna i frågetävlingen som funnits på samorganisationens hemsida under juluppehållet.

Tävlingen återupptogs. Fråga 9 handlade om politiska personer och efter ett påpekande om svaren ströks frågan. När fråga 10 var besvarad visade det sig att PRO Hudiksvall vann med 25 poäng, en poäng över Iggesund. Forsa/Näsviken 22 poäng, Bjuråker 20 och Delsbo 19 poäng. Hudiksvallslaget kommer att gå vidare till fortsatta tävlingar med andra PRO-föreningar i Hälsingland.

Samorganisationens ordförande Solveig Nilsson uppvaktade vinnarna med skraplotter och tackade alla tävlande och publiken för en spännande eftermiddag och önskade Hudiksvalls laget lycka till.

Maj-Britt Norlander

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan