Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Katarina Widholm gästade Träffpunkt

På torsdagen gästades Träffpunkt i Hudiksvalls Missionskyrka av författaren Katarina Widholm.

Detta är en läsartext.

Katarina Widholm ker och läsandet började tidigt i Katarina Widholms liv. Redan innan skolstarten fick hon ett lånekort på biblioteket i Söderhamn. Det var där som drömmen om att skriva egna böcker började gro. 2009 kom Katarina Widholms debutbok ”Jina med J”, en barnroman för 7- till 12-åringar. Efter ett antal barnböcker kom den första boken som vände sig till en mer vuxen läsekrets. ”Räkna hjärtslag”, boken om Betty som 1937 lämnade Åvik i Hudiksvall för att bli hembiträde i Stockholm, utkom 2021. Boken har sålt i över 100 000 exemplar och utgiven på fem språk förutom svenska.

Annons

Annons

Författaren Katarina Widholm gästade Träffpunkt i Hudiksvalls Missionskyrka. Bild: Gunnar Hjelm

De 40-talet besökare i Missionskyrkan fick veta att målet för Katarina Widholms författarskap är att skriva böcker hon själv vill läsa. För att kunna skriva boken om Betty gjorde Katarina Widholm ett omfattande researcharbete. Inget lämnades åt slumpen. För att ”måla” bokens scener gällde det att ta in så många intryck som möjligt. Katarina Widholm läste veckotidningar och annonser från aktuell tidsperiod, tog del i hembiträdets historia, gjorde intervjuer och tog till och med reda på vad hundar fick för namn.

Ett 40-tal lyssnade till författaren Katarina Widholm i Hudiksvalls Missionskyrka på torsdagen. Bild: Gunnar Hjelm

Att besöket uppskattades av besökarna visade sig bland annat genom uppskattade ord om både Katarina Widholms böcker, frågor och genom en varm applåd. Samlingen avslutades av missionsförsamlingens pastor, Olle Alkholm.

Gunnar Hjelm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan