Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Cafemöte hos PRO Hudiksvall

Detta är en läsartext.

Efter en solig och varm vinterdag med fortsatt halka samlades PRO medlemmarna till årets första cafémöte på Patricia. Det blev underhållning av trubadurerna från Forsa Lars Fältholm, Olle Gradh och Torgny Wilhelmsson. Grabbarna har spelat ihop under olika perioder i livet och blev bland annat kända på 60-talet som popgruppen ”The Ghosts”. Under framträdandet spelade gruppen främst gitarr och munspel och sjöng många kända låtar från 60- och 70-talet. Det blev en blandning av svenska låtar som ”Skona mitt hjärta” till både kända och okända Beatles-, Bob Dyland och Neil Young-låtar.

Efter kafferasten återupptog de publikens intresse genom ännu fler kända låtar och varvade med några skrattretande historier. Grabbarna avslutade framträdandet med att Torgny sjöng ”Jag ger dej min morgon” och därefter fick hela gruppen en lång och varm applåd från publiken.

Annons

Annons

Musikanterna Torgny Wilhelmsson, Olle Gradh och Lars Fältholm

PRO-föreningens frågetävling på hemsidan under julledigheten hade resulterat i att sex medlemmar visat stora kunskaper i allmänbildning och uppvaktades med presentkort.

Ordförande informerade om kommande årsmöte den 28 februari i IOGT-lokalen och med underhållning av Nordanstigs Manskör samt om festen på Kulturhuset den 17 februari ”Fest till tusen”. Ordförande passade även på att hälsa välkommen till Allvetartävlingen i Näsviken den 10 februari. Därefter fick medlemmarna ytterligare information om vårens -och sommarens resor samt om många olika studiecirklar med nya teman som ROM-Italien, olika språk och släktforskning. Inom friskvårdsaktiviteterna fortsätter bowling, dans, promenader, qigong och yoga med mera och den 3 februari startar kulturhistoriska promenader.

PRO:s kaffekommitté

Innan mötet avslutades passade mötesdeltagarna på att ge kaffegänget en stor applåd efter att återigen ha servat alla med kaffe och goda mackor. Ordförande gav även en kort information om prisundersökningen som genomförts av PRO i hela landet där det framkommit att matvarorna ökat med i snitt 20 procent. Kompensation i form av högre pensioner fortsätter därför att vara en viktig fråga för PRO. Mötet avslutades med ett tack till alla som deltagit och förväntansfulla medlemmar fick därefter ta del av dragningen på årorna. Många fick både blommor och andra nyttiga saker med sig hem.

Maj-Britt Norlander

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan