Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Läsartext
Stilla julkväll i Sågtäktens bygdegård

Detta är en läsartext.

Decemberkvällen var kylig, snöflingor i skyn, vintervackert och i fönstren i bygdegården lyste adventsljusen så fint!

Sågtäktens Bygdegårdsförening i samarbete med ABF Hälsingekusten, välkomnade varmt till stilla julkväll med Anna Häreskog och Elsie Bäcklund Sandberg.

Det var 15:e året, som vi fick förmånen att få träffas till en stilla stund mitt i julförberedelser, med sång, musik och dikter av och med Anna och Elsie.

Annons

Stilla julkväll med Anna Häreskog och Elsie Bäcklund Sandberg.

I inledningen stannades till inför den värld vi lever i med krigets vanvett och alla människor som lider, som inte kan få träffas i värme och gemenskap. Vi sjunger och läser för dem också, var budskapet från de medverkande.

Annons

Det blev en kväll, där stillheten blir så tydlig, en stund där alla ”måsten” inte är aktuella, utan här och nu, med de vackra julsångerna som Anna framförde och även två sånger som sjöngs i stämmor.

Det var ett sammanhållet program med både gamla och nya sånger och med dikter, där många av dikterna var skrivna av Elsie.

När programmet var klart, så kom önskemål om ytterligare en sång, och med glädje fick vi lyssna till Anna när hon sjöng, Det strålar en stjärna.

Blommor överlämnade till de medverkande från några av besökarna.

Lena Liljedal framförde nöjeskommitténs varma tack med också så vackra blommor.

Lena stannade till inför vad denna kväll gett henne, minnen från sitt hem i juletid med gemenskap och värme. Att få vara tillsammans, alla upplevelser, de vackra sångerna. Känslan som finns inombords, blir så påtaglig vid en sådan här kväll, berättar Lena.

Elsie framför Annas och hennes varma tack till besökarna.

Glädjen är stor över applåder och blommor. Alla tillönskas en riktigt god jul och gott nytt år.

Efter kaffe med hembakta lussebullar och pepparkakor, berättar Lena att detta var det sista programmet för år men välkomnar till brödförsäljningen och sedan aktiviteter i januari månad, och då först en kväll om Sågtäkten, bildspelet om byn mellan hav och skog!

Annons

Nöjeskommittén genom Lena framför varma jul och nyårshälsning till alla!

När vi plockat undan, släckt det levande ljusen och lämnar vår kära Bygdegård, mötesplatsen för det många människorna, känns det så fint och stort över allt det vi tillsammans får uppleva, allt som berikar och berör!

Nöjeskommittén genom Elsie Bäcklund Sandberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan