Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Läsartext
Järvsö friidrott kallar till höstting för friidrottsklubbar i Hälsingland

Hälsinglands friidrottsförbund finns inte längre efter att Friidrottsförbundet genomfört en sammanslagning av Hälsinglands, Medelpads, Dalarnas och Upplands förbund till en enda stor enhet kallad Mittsverige.

Detta är en läsartext.

Efter tisdagsträningen i den fina Höghammarhallen i Bollnäs samlades Järvsö IF:s friidrottsfantaster till ett möte för att diskutera den uppkomna situationen.

Vänster sida: Stig-Arne Mattsson, Karin OlWåhlstedt, Kjell Widelund, Karin Olsson, Gina Engberg (skymd) Höger sida: Olle Arvidsson, Ove Larsson, Torvald Pääjärvi, Erik Wiger. Foto: Bo Larsson

Annons

I och med sammanslagningen till en så stor enhet finns en känsla och farhåga att Hälsinglands friidrott hamnar i periferin och tyngdpunkten kommer att finnas hos storklubbarna i de större städerna.

Annons

Nu hälsar Järvsö IF alla friidrottsklubbar i Hälsingland välkomna på höstting, tisdag 29 nov 2022 klockan 18.00, direkt efter träningen i Höghammarhallen i Bollnäs.

Vi diskuterar bland annat följande:

• Hur ser vi på nya områdesindelningen: Mittsverige?

• Hur kan vi samarbeta till exempel vad gäller tävlingsverksamhet?

• Samarbetsnamn – Hälsinglands friidrottsklubbar, Hälsinge friidrottsklubbar?

• Hur ser vi på veteranfriidrottsprogrammet?

• Finns behov av tränarutbildning?

• Övriga frågor som ni kan ta upp vid sittande bord.

Järvsö IF kommer att kontakta följande friidrottsklubbar i Hälsingland: Edsbyn, Bollnäs, Vallsta, Rehns BK, Söderhamn, Iggesund, Strands IF, Järvsö.

Nu gäller det att alla goda friidrottskrafter i Hälsingland samverkar för en positiv utveckling av Hälsinglands anrika friidrottskultur.

Torvald Pääjärvi

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan