Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Läsartext
Lapp på luckan när NMK firade 50 år

22 oktober framförde Nordanstigs Manskör en jubileumskonsert på Hudiksvalls Teater.

Detta är en läsartext.

När showen är slut. Bild: Peter Bryngelsson.

Annons

Inför fullsatt salong och läktare bjöds det på två och en halv timmes underhållning, både allvar och komik, som Kenneth Stahre, körens musikaliske ledare och ackompanjatör, fått med i den egenkomponerade entrésången.

Kenneth hade för dagen stöttning av Roger Frank på gitarr och bas. Roger drillade även på flöjt i ett par låtar. Med på scenen fanns också gästartisterna Helena Norberg Westling, Annica Lönn Frank och Leif Bylars. Under första avdelningen visade körens frontlinje kläder från olika epoker sedan starten 1972. Ur körens repertoar kan nämnas musik av Bellman, Björn och Benny, bröderna Gärdestad och Lennon/McCartney.

Annons

Annons

Leif Bylars och Annica Lönn Frank. Bild: Peter Bryngelsson.

Sömngångarlåt. Bild: Peter Bryngelsson.

Helena sjöng bland annat ”Himlen är oskyldigt blå” och ”Gabriellas sång”.

Annica och Leif bjöd på både seriös musik i första avdelningen och lite mer komik i andra, där de bland annat sjöng sin bejublade schlagerkavalkad.

Ljud- och ljusteknik rattades professionellt av Bosse Andersson.

Första avdelningen avslutades med ett potpurri på tre Elvis-låtar, framförda av körens egna solister Hans-Gunnar Forslund och Jan-Erik Orlander. Hans-Gunnar har för övrigt varit med i kören sedan den bildades 1972.

Börje Larsson

från vänster Börje med grå västkostym från 1982, Olle i svart kavaj och beige byxor från 1975, SvenOlov med svart kostym från 1982, Christer och Örjan i röd kavaj och mörka byxor från 1998 och John i mindre formell utstyrsel med svarta byxor, svart skjorta och scarf från 2007. Saknas på bild gör Berndt, som uppträdde i grön tröja, beige byxor, vit skjorta och scarf från 1978 och Birger, klädd i svarta byxor, vit skjorta, grönrandig slips och grön kavaj från 2007. Bild: Håkan Lundberg.

Tupptango. Bild: Peter Bryngelsson.

Annons

Helena Norberg Westling. Bild: Peter Bryngelsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan