Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Läsartext
Kommunchefen informerade på PRO-möte

Nordanstigs kommunchef Erik Hedlund besökte Bergsjö PRO:s medlemsmöte den 17 oktober på Bållesalen.

Detta är en läsartext.

Kommunchefen Erik Hedlund och PRO-ordföranden Eva Nilsson.

Annons

Han började med att berätta lite om sin bakgrund och vad han gjort innan han kom till Nordanstig för drygt två år sedan. Han redogjorde för kommunens ekonomiska läge och om de investeringar som man planerar.

Vi fick tillfälle att ställa frågor och det som kom upp rörde framför allt hemtjänst och äldreboenden nu och framöver. Han berättade att ett nytt äldreboende är under projektering. Det planeras att ligga mellan nuvarande Sörgården och Alvägen. För att lösa den akuta bristen på platser just nu och inom de närmsta åren är det på gång med moduler intill Sörgården. Dom beräknas kunna tas i bruk kring årsskiftet.

Annons

Annons

I samband med nybyggnation kan det bli aktuellt att man kan använda dom tekniska lösningar som hela tiden utvecklas. Redan idag används kameror vid övervakning av boende men det var inget som alla tyckte var en bra lösning.

På frågan om skriverier och turbulensen inom hemtjänsten beskrev han att man på olika sätt försöker förbättra arbetsmiljön och göra det till ett mer attraktivt arbete.

Sammantaget kan man säga att han gav oss en positiv bild av vad kommunen kan göra och att vi som äldre kan känna oss trygga för framtiden.

Ann-Marie Möller

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan