Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Läsartext
Cafémöte hos PRO Nordanstigskusten

Detta är en läsartext.

Denna vackra höstdag den 20 oktober hade ett 30-tal medlemmar i PRO Nordanstigskusten samlats till ett innehållsrikt möte i IOGT lokalen i Jättendal. Ordförande Britt Åslin höll i trådarna och släppte först in musikanterna som spelade allt från kända sånger till härliga danslåtar/evergreens vilket gjorde att det spratt i benen på deltagarna och några sjöng med.

Annons

Bengt Nord, Ingvar Bergkvist, Jonny Eriksson och Karl-Erik Duvenberg underhåller

Maj-Britt Norlander, PRO Hudiksvall informerade från PRO-kongressen som hon deltagit i under några dagar i juni. Kongressen valde Åsa Lindestam, före detta vice talman från Söderhamn, till ny ordförande i PRO. Årsavgiften kommer att höjas med 10 kronor, samorganisationerna blir kvar och ansvarar för intressepolitiska frågor och KPR, medlemmarna är välkomna att besöka alla PRO föreningar, integrationsarbetet ska öka, föreningarna behöver inte utse ersättare i styrelsen och kan vara så få som tre. Det var en modern kongress med allt material digitalt. 10 ombud deltog från vårt distrikt av totalt 250 röstberättigade. Maj-Britt avslutade med att PRO kommer att fortsätta att vara en självständig, partipolitiskt och religiöst obunden organisation och det är nu inskrivet i både stadgar och handlingsprogram. Britt tackade för informationen.

Annons

Medlemmar på cafémötet

Britt-Inger Elofsson informerade från möten i Kommunala pensionärsrådet. Hon tog bland annat upp anhörigstöd, bristen på diabetessköterska samt hur situationen på Sörgården kommer att lösas med moduler. Britt-Inger fick och besvarade frågor från medlemmarna samt fick med sig förslag till kommande KPR möten.

Annons

Naturligtvis blev det ett härligt avbrott för kaffe och goda och välfyllda mackor. Mötet återgick därefter till den muntra mötesdelen med spelpojkarnas varierande musik.

Frågesporten och lotteriet som avlöste underhållningen medförde att många blev vinnare och gick hem med fina vinster.

Ordförande Britt Åslin informerade om kommande aktiviteter och avslutade med tacka alla för en trevlig träff samt hälsa välkommen till nästa möte den 15 november då verksamheten för nästa år ska fastställas.

Britt Åslin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan