Annons

Annons

Annons

Stocka

Läsartext
Händelserik helg för initiativet Skicka vidare till Ukraina

Under lördagen höll Skicka vidare till Ukraina en sopplunch och insamlingsevent till förmån för Ukraina. På plats serverades rykande varm och smakrik ukrainsk borsjtj tillagad av Alla, Iryna och Tanya samt kôlbullar gräddade över öppen eld av Fjodor och Mårten.

Detta är en läsartext.

Alla, Iryna och Fjodor fick hjälp till Sverige och Nordanstig av initiativet i mars respektive april. De härstammar från Kryvyj Riih, Kharkiv och Tjernihiv och ställde självklart upp för att hjälpa sitt hemland.

Frida Stoltz och Kristina Leivik med en av de 25 kaminer som initiativet köpt till Ukraina.

Annons

Annons

Förutom maten och det hembakta fikat så fanns det ukrainska föremål till försäljning, lotteri, loppis, fiskdamm och ansiktsmålning med mera.

Det var även möjligt att fysiskt lämna över viktiga förnödenheter så som sovsäckar, mat, sjukvård med mera, något som många gjorde.

Bild från sopplunchen på Stocka Folkets hus 15 oktober

Totalt inbringade dagen 18 585 kr som går oavkortat till stöd till Ukraina. Helt otroligt!

På måndag 24 oktober påbörjar initiativet sin elfte resa till Ukraina med fordon och förnödenheter. Förutom bland annat mat, sjukvård, elverk, kaminer och vinterutrustning så kommer Skicka vidare till Ukraina lämna över ytterligare en brandbil till den ukrainska räddningstjänsten, en sprinter som kommer agera evakueringsfordon samt tre fyrhjulsdrivna fordon till militären vid fronten.

Fjodor och Mårten gräddade kôlbullar.

Stort tack till alla som fortsätter att hjälpa oss att hjälpa Ukraina.

Vill du följa gruppen på deras resa, kolla in: www.facebook.com/SkickaVidareTillUkraina

Annons

Frida Stoltz

Tanya och Iryna som tillsammans med Alla lagat och serverade borsjtj.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan