Annons

Annons

Annons

Strömsbruk

Läsartext
Sagostund för vuxna i Sågtäktens bygdegård

Detta är en läsartext.

Vilken förmån att tillsammans få uppleva det andrum, som läsandet ger!

Sågtäktens Bygdegårdsförening i samarbete med ABF Hälsingekusten, hälsade publiken varmt välkomna till Sagostund för vuxna i bygdegården.

Höstens första arrangemang och nöjeskommittén uttryckte sin glädje över, att så många hade kommit!

Elsie Bäcklund Sandberg inledde med att berätta om författaren till kvällens berättelse, Vilhelm Moberg född 1898 och avled 1973.

Annons

Annons

Kvällens berättelse – Raskens efterleverska, skrevs från början som en epilog till romanen, Raskens 1927. Men författaren själv lyfte ut den, eftersom han tyckte att den gjorde sig bättre som en fristående berättelse.

Ett mycket klokt beslut, den står verkligen på egna ben.

Berättelsen resulterade i många intressanta samtal vid kaffet om fattigvården, som bytte namn till ålderdomshemmet, men som för Raskens efterleverska var samma sak, fast att det bara bytt namn!

Det imponerade inte på henne.

Samtalen fortsatte, situationen då och nu! När åldrandet kommer och man inte själv vill lämna det som varit tryggheten i så många år men andra vill, att det blir så!

Innan kvällen var över, informerade Lena Liljedahl från nöjeskommittén, om höstens program och välkomnade till detsamma.

Ett varmt tack riktades till besökarna som kommit och lyssnat och återigen blir det så tydligt, det händer mycket där människor möts!

Nöjeskommittén genom Elsie Bäcklund Sandberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan