Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Hudiksvalls kennelklubb har haft kursen barn med hund

Detta är en läsartext.

I fredags avslutades kursen "Barn med Hund" på Hudiksvalls kennelklubb vid Stenberg. 7 barn i åldern 8 till 14 år deltog i kursen, de flesta med sina egna hundar. Tre kurstillfällen med olika teman ingick, första gången var temat vardagslydnad och rallylydnad. Andra gången tricks och cirkuskonster och tredje gången agility och den relativt nya hundsporten hoopers.

Annons

Tre kurstillfällen med olika teman ingick.

Annons

Barn med hund är ett helt nytt koncept, och har inte funnits på kennelklubben tidigare. Men vi fick ett antal förfrågningar i somras, om det inte fanns något för barn, så vi bestämde oss att testa, säger en av kursledarna, Inger Danielsson.

Barn med hund är ett helt nytt koncept.

Och intresset var stort, kursen blev fulltecknad så snart den lades ut. Kursen var enbart för barnen, föräldrar fick hålla sig på avstånd, dels för att barnen skulle lära sig att själva hantera sin hund, dels för att flera av hundarna gärna ville springa till sina vuxna mattar/hussar när de fanns i närheten. Och barnen var jätteduktiga, alla lyckades över förväntan.

Intresset för kursen har varit stort.

På frågan vad som var roligast tyckte barnen nog agility och rallylydnad. Och så det goda fikat i pausen, med festis och nygräddade bullar som sponsrats av ICA Supermarket Håsta och ICA Nära Forsa.

Kursledarna var också nöjda, ett nytt, jätteroligt kursupplägg, som nog kommer att upprepas igen till våren.

Text: Vaino Wiik

Foto: Emma Danielsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan