Annons

Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Insändare
Replik: Sänk bränslepriserna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I en replik vänder sig Bernt Nordlund till Socialdemokraterna angående bränslepriserna.

Bild: TT

Annons

Läs även: Schyssta villkor på vägarna hotas av de högerkonservativa partierna

Jag såg att tre stycken företrädare för Socialdemokraterna har skrivit om schyssta villkor på vägarna. Vore det inte bättre att ni skrev om de höga bränslepriserna som inte bara drabbar åkerierna, utan hela Sveriges bilister som kör bränslebilar. Detta som ni lyckas åstadkomma med er regeringskamrat Miljöpartiet.

Annons

Annons

Börja med att ta bort reduktionsplikten som i Sverige på diesel är över 30 procent, medans den i EU ligger på 7 procent. Sedan har vi Bonus- Malus som ska bort helt. Därför att de som köper hybrid- elbilar har råd att köpa dessa utan bonus, och jag tror de köper den inte för miljöns skull. Sedan ska bränsleskatten sänkas. Bränslepriserna bör ligga vid 12-13 kr/l. och inte som i dag närapå det dubbla. Och med ett pris på HVO dieseln över 30 kr./l.

Sveriges utsläpp är mindre än 0,5 procent av världens, av vilken anledning ska vi då i Sverige ha världens högsta bränslepriser? Och detta drabbar inte bara åkerier, även barnfamiljer som ska skjutsa till olika evenemang, träningar med mera, och behöver kanske två bilar. Bönder och arbetare som inte har råd att åka till jobbet, särskilt på landsbygden, pensionärer, arbetslösa, sjukskrivna med flera.

Gör en välgärning och gå in på facebook och läs vad svenska folket skriver på bränsleupproret om de höga bränslepriserna. Och se till att dessa sänks i stället, för att få bort denna orättvisa, eller är det någon undanmanöver över de höga priserna på bränsle, som ni skriver om åkerierna.

Bernt Nordlund.

Annons

Annons

Till toppen av sidan