Annons

Annons

Annons

Gnarp

Läsartext
Midsommar vid Norrfjärden

Detta är en läsartext.

På Skäret i Norrfjärden anordnar Norrfjärns Hamnförening varje Midsommarafton dans kring Midsommarstången. Men kvällen före, ska stången lövas, då måste några komma och hjälpa till att löva stången.

Midsommarafton får barnen åka lövade traktorer ner till Skäret, men även en del vuxna åkte med. När stången var färdig smyckad, kom spelmännen, Mats Sjöström, Micke Björnström som spelade gitarr och Bosse Lundberg som spelade flöjt. När stången var på plats, samlades barn och många vuxna runt stången, för att börja dansa när spelmännen började spela.

Annons

Annons

Midsommar 2022.

Små grodorna, så går vi runt en midsommarstång, karusellen m.fl. Dansen avslutades med raketen. Efter dansen, bjöds alla barn på glass och festis.

Kafé Skäret serverade kaffe med hembakat bröd. Dricka och festis. Metar tävling för barn. Det var Lykke Nilsson som vann tävlingen. Två lotterier såldes, med fina vinster. Uppskattningsvis var det minst 300 besökare. Under 3 års tid har vi inte kunnat fira Midsommar på grund av pandemin. Nu kunde äntligen Midsommarfirandet åter genomföras, i strålande sol och värme.

Dans kring stången.

Norrfjärns IF anordnade på Midsommardagen Kl. 15.00 i vanlig ordning lokal derby i fotboll, mellan Sörfjärden och Norrfjärden. Det var stor publik. Bra försäljning av lotter och kaffe i 30 graders värme, men det fläktade lite.

Sörfjärnspojkarna vann, men det avgjordes med straffar!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan