Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Läsartext
Sommarkväll i Bergöns kapell

Detta är en läsartext.

Sågtäktens Bygdegårdsförening inbjöd till Stilla Sommarkväll med sång, musik och dikter, av och med Anna Häreskog och Elsie Bäcklund Sandberg. Det var det 15:e året som vi hade förmånen att få inbjuda till detta arrangemang, i samarbete med ABF Hälsingekusten.

Vädret kunde inte bli bättre denna stilla sommarkväll!

Elsie Bäcklund Sandberg hälsade varmt välkomna och glädjen var stor över att så många kommit och att vi fått möjligheten att träffas fysiskt igen, men givetvis är vi fortsatt rädda om varandra.

Annons

Annons

Stilla sommarkväll är ett sammanhållet program.

Anna sjöng många vackra sånger som hör sommaren till och Tilda Häreskog sjöng så fint med mamma Anna, den härliga Idas sommarvisa.

Anna och Elsie sjöng två sånger tillsammans. Alla dikter förutom en, som framfördes mellan sångerna, var skrivna av Elsie Bäcklund Sandberg.

Det blev en stund av stillhet och ro, ett andrum.

Känslan som infann sig var påtaglig, förmånen att få uppleva gemenskapen i en tid när allt så vackert omkring oss.

Sommarkväll i Bergöns kapell.

Nöjeskommittén Sågtäktens Bygdegårdsförening framförde genom Lena Liljedahl ett varmt tack till de medverkan med överlämnande av blomstercheckar. Önskemål kom också på att Anna Häreskog åter skulle sjunga Linblomman av Kjell-Åke Eriksson.

Publiken visade sin uppskattning med varma applåder till Annas sång och till arrangemanget.

Elsie framförde Annas och hennes tack till alla som kommit och stannade till vid, att tankarna under denna stund också varit hos dem, som inte får möjligheten att uppleva en Stilla Sommarkväll, utan en fruktansvärd situation, det som sker i Ukraina! Vi måste tro att det goda ska segra över det onda!

Annons

Alla tillönskades en Trevlig sommar och välkomnades tillbaka till öppet hus i kapellet med information om kapellets historia.

Så inbjöds till kaffe med hembakt bröd i Kapellstugan.

Annons

När alla återvänt hemåt och flaggan tagits ner så kom tankarna igen, ser vi allt det vackra vi har runt omkring oss och förstår vi hur bra vi har det, vi har varandra, får mötas, glädjas och uppleva tillsammans, det är stort!

Nöjeskommittén genom Elsie Bäcklund Sandberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan