Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läs gratis på ht.se – satsning på förstagångsväljare inför valet

Med drygt två månader kvar till valet erbjuds alla förstagångsväljare att läsa ht.se gratis.

– Det är en utmaning att nå den här viktiga och stora väljargruppen med oberoende journalistik. Vi hoppas att många nya, yngre läsare tar chansen att informera sig inför valet, säger ht:s chefredaktör Mattias Guander.

Vill du veta mer inför dit första val? Teckna gratisprenumeration på ht.se.

Annons

Samtliga mellan 18 och 25 år kan alltså teckna en digital prenumeration på HT som gäller fram till valet i september. Det innebär att de kan ta del av all journalistik som vi gör kring valet i kommun, region och riksdag – men även allt annat.

Annons

Annons

Väljarna mellan 18 och 25 år är många, totalt finns 430 000 förstagångsväljare i Sverige. Det är 40 000 fler än valet 2018. De som kan rösta för första gången i år utgör 5, 7 procent av väljarna.

– Det här är en grupp som traditionellt inte prenumererar på lokala medier, många har inte råd eller har helt andra medievanor. Samtidigt vet vi att samhällsintresset är stort i åldersgruppen och det här är vårt sätt att bjuda in ännu fler till den viktiga samhällsdebatten inför valet, säger Mattias Guander.

Nyhetspaketet du erbjuds kallas Digital. Där får du allt innehåll på ht.se och i nyhetsappen, som laddas ner i Appstore och på Google Play.

Erbjudandet gäller från i dag till och med 15 september.

Annons

Annons

Till toppen av sidan