Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Läsartext
Dags igen för midsommarfirande på Fränö Forngård i Forsa

Detta är en läsartext.

Forsa Sockens Hembygdsförening höll sitt årsmöte på Forngården i Fränö. I det något bistra vädret hölls mötet inne på ostkakelogen där 20-talet medlemmar tog plats. Mötet blev något av en uppladdning inför sommarens stora händelse, midsommarfirandet på Fränö, som nu återupptas efter två års pandemiuppehåll.

Föreningens ordförande Cia Olsson hälsade välkommen och redovisade också verksamhetsberättelsen och de aktiviteter som ägt rum, trots pandemin. De sedvanliga årsmötesförhandlingarna förlöpte under god stämning och valen var väl förberedda av en aktiv valberedning. Ekonomin i föreningen är i god ordning och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Annons

Annons

Under årsmötet lämnades rapporter från olika håll. Bland annat berättades om det så kallade Textilprojektet i samarbete med Hälsinglands museum. Här inventeras textilier hos hembygdsföreningarna i bland annat Forsa, Bjuråker och Fågelsjö. Syftet är bland annat att öka förståelsen för kulturarvets värde och vikten av att vårda och bevara detta.

Till ny hedersmedlem i föreningen utsågs på styrelsens förslag Astrid Nilsson, Sunnanbäck, som under många år varit en stöttepelare i föreningen, inte minst när det gäller sakkunskap på det textila området.

Margareta Bergström, Fränö och Fredrik Sigvardsson, Trogsta nyvaldes i styrelsen som för övrigt har en påfallande ung profil i föreningen. Som avslutning avtackades avgående styrelseledamöterna Emma Bellung och Jan-Åke Malmqvist, den sistnämnde med mer än 25 års arbete i föreningens styrelse på meritlistan.

Sven Bergström Trolin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan