Annons

Annons

Annons

Annons

Iggesund

Läsartext
Publikrekord vid valborgsfirandet i Iggesund

Detta är en läsartext.

En rekordpublik hade samlats för att fira in våren på Ankarmon.

Annons

För fjärde gången stod Iggesunds Intresseförening som arrangör för valborgsfirandet på Ankarmon i Iggesund. Det var en rekordpublik som ville fira in vårens ankomst och beskåda den stora majbrasan.

Intresseföreningen och Iggesunds IK sålde snabbt slut på både korv och hamburgare. Populärt bland de yngre barnen var fiskdammen, Intresseföreningens bävermaskot och brandbilen från Iggesunds deltidsbrandkår. Hälsinge Kaninhoppare visade upp sina kaniner som ivrigt och snabbt skuttade över hindren och IIK bjöd på gratis minigolf under kvällen. Campingens stora, fina utegym hade färdigställts av ideella krafter lagom till valborgskvällen och blev ett mycket populärt tillhåll för både barn och vuxna.

Annons

Brandbilen från Iggesunds deltidsbrandkår är alltid lika populär bland barnen.

Annons

Intresseföreningen hade anordnat Gå-Bingo och delade ut sitt eget stipendium, Guldmyran, som varje år går till en person eller förening som gjort något bra för Iggesund. I år delades två myror ut eftersom valborgsfirandet varit inställt två år i rad på grund av pandemin. Kattis Ström fick motta sin Guldmyra för att sedan tonåren varit djupt engagerad i Iggesunds Scoutkår, som ledare såväl som i styrelsearbetet och många är de barn och ungdomar som lärt sig scoutinglivet genom Kattis.

Årets andre stipendiat var Kent-Åke Eriksson som efter sin pensionering arbetar helt ideellt på Ankarmons camping, från tidig vår till sen höst i flertalet år, vilket gynnar både campinggäster och Iggesundsbor. Guldmyran är designad och skapad i keramik av konstnären Barbro Wahlqvist, Iggesund och förutom myran så får stipendiaterna ett diplom, en summa på 1500kr och en blombukett.

Det har blivit till en fin tradition att Iggesunds scoutkår går fackeltåg och tänder majbrasan.

Kvällens vårtal hölls av Iggesundsfödda Lisa Knutsson Fröjd, nybliven ordförande för Iggesunds IK. Lisa välkomnade våren och värmen, alla ortsbor och alla nyanlända som tvingats fly sina hemländer och betonade i sitt tal hur viktigt det är med samarbete och hur mycket man kan åstadkomma tillsammans.

Scouternas fackeltåg tände majbrasan och Valborgskören sjöng vackra vårsånger under ledning av Börje Ring på dragspel. Intresseföreningen vill tacka alla som på något sätt bidrog till det lyckade Valborgsfirandet!

Christina Bodare

Annons

Annons

Till toppen av sidan