Annons

Annons

Annons

Annons

Rengsjö

Läsartext
Verksamheten åter som vanligt i Rengsjö hembygdsförening

Detta är en läsartext.

Ordförande Nicklas Fredriksson och Rengsjöflickan i vackra Norrgården. Foto: Christina Berg Tylöskog

Annons

Vid senaste årsmöte i Rengsjö hembygdsförening kunde vi med glädje konstatera att verksamheten under det gångna året åter var på en högre nivå än under "coronaåret" 2020. Resultatet för verksamhetsåret låg på plus, medlemsantalet är nu 443.

Den idoga verksamheten med översyn och reparationer av alla byggnader har varit igång som alla år. De flesta verksamheter kunde komma igång igen. Dock inte den så älskade midsommarfesten.

Annons

Annons

I gengäld fick vi en ny upplevelse när barnoperan Rödluvan och vargen gavs i den suggestiva miljön vid hembygdsgården. Dock med begränsat antal i publiken på grund av corona-restriktioner. Vi hoppas på fler initiativ av det slaget – om inte något nytt, så kanske en repris av Rödluvan!

Nicklas Fredriksson omvaldes till ordförande för ett år. Övrig styrelse omvaldes också, med Annabritta Bäremo som sekreterare och Ragnar Jonsson som kassör och arkivarie.

Föreningen har ett stort antal verksamma i kommittéer och som ombud till årsmöten och stämmor. De flesta omvaldes.

Verksamheten under 2022 beräknas rulla på som förr, med vävstuga, bagarstuga, midsommarfest, andakter på Kristi himmelsfärdsdag och midsommardagen, Hembygdsfest den 10 juli och den populära barnverksamheten "På Gammelmormors tid" och Julstuga med försäljningar och Julkul för barnen.

Christina Berg Tylöskog

Annons

Annons

Till toppen av sidan