Annons

Annons

Annons

Annons

Hassela

Minnesord Solveig Selander: "Ville alla väl"

Solveig Selander somnade in 2 månader före sin 91 årsdag.

Annons

Den 22 januari somnade vår kära mamma Solveig Selander in, 2 månader före sin 91 årsdag.

Hon föddes i Sundsvall där hon också gick sina första skolår. Efter en kort tid i Stockholm flyttade familjen till Norrhassel där de tog över faderns föräldrahem.

Solveig tog realexamen i Sundsvall och utbildade sig sedan till lågstadielärare i Härnösand. Hon träffade sin Erik i hembyn Norrhassel och de gifte sig 1953. Solveig arbetade i Rogsta och Haverö innan hon fick tjänst i Kölsjön och senare på Hassela skola, där hon var kvar i över 30 år fram till pensionen -94. Många i Hasselabygden kan minnas henne som sin första fröken och hon sade ofta på äldre dagar hur bra hon trivts i Hassela med skola, barn och föräldrar.

Annons

Annons

Familjen flyttade från Kölsjön till Norrhassel 1963 och hon pendlade sedan de två milen över skogen till Hassela i alla år. Vi barn fick förmånen att växa upp på samma härliga gård som mamma och hennes syskon växt upp på. Solveig och Erik fick 63 år tillsammans och några år efter Eriks bortgång 2016 blev det flytt till en lägenhet i Matfors.

Solveig var en person som tyckte om att passa upp andra och som ville alla väl. Till hemmet i Norrhassel var alla alltid välkomna och särskilt på sommaren var där oftast öppet hus. Det fanns för det mesta en nybakad sockerkaka på bordet och vi barn minns gästfriheten och alla härliga vänner med glädje.

Efter pensionen gjorde våra föräldrar många trevliga bussresor tillsammans. Solveig hade också ett intresse i vävning och det blev många fina ullplädar till släkten.

Vi saknar henne mycket. Minns henne med glädje. Vi är tacksamma att hon fick tillbringa sin sista jul i sitt kära Norrhassel, tillsammans med barn, barnbarn och barnbarnsbarn med familjer.

Barnen Sven-Erik, Britta-Karin, Lars-Åke

Annons

Annons

Till toppen av sidan