Annons

Annons

Annons

Annons

Alpine Elite Tour 2022

Mer skidåkning på sajten – vi sänder storslalom från Hassela: ”Fantastiskt kul”

För dig som älskar skidåkning kommer här en tidig helgpresent.

Under lördag och söndag kommer du som är prenumerant att kunna se storslalom från Hassela när Alpine Elite Tour gör nedslag i Hälsingland.

– Så här i OS-tider kan det vara extra roligt att få stifta bekantskap med morgondagens stjärnor, säger Tomas Froms, ansvarig utgivare för Helahälsingland.se.

Jonathan Skörelind, Bergsjö-Hassela AK, ställer upp i Alpine Elit Tour i hemmabacken i Hassela.

Bild: Andreas Lidén

Annons

Efter tävlingar i Klövsjö och Sundsvall har det blivit dags för Hassela att stå värd för Svenska spel Alpine Elite Tour. Under lördag och söndag kommer två storslalomtävlingar avgöras – och du som är prenumerant på någon av Hälsinglands tidningstitlar kan se tävlingarna live på helahalsingland.se.

– Det är fantastiskt kul att vi kan ge våra prenumeranter en livesändning från Hassela. Och så här i OS-tider kan det vara extra roligt att få stifta bekantskap med morgondagens stjärnor, säger Tomas Froms, ansvarig utgivare för Helahälsingland.se.

Annons

Tävlingarna i Hassela kommer att gå i backen som sedan 2018 har namnet Andrébacken, döpt efter den lokala slalomprofilen och OS-guldmedaljören André Myhrer.

Inför helgens race leder Åre SLK:s Cornelia Öhlund damklassen på 300 poäng efter att ha vunnit de två inledande storslalomtävlingarna, samt en slalom i Sundsvall. Leksands Tilde Kandell är tvåa före Liza Backlund, Sundsvall på tredjeplats. Järvsö IF:s Tindra Olows är bästa hälsingeåkare på plats åtta.

Annons

I herrklassen är det jämnt i toppen. David Törnqvist från IFK Borlänge leder endast två poäng före Oskar Gillberg, Täby SLK. Mälaröarnas Lukas Karlberg är trea, tolv poäng bakom Gillberg. Hemmaåkaren Jonathan Skörelind ligger på 15:e plats.

Tävlingarna i Hassela startar 08.30 både lördag och söndag med damernas första åk. Mer information kring sändningarna kommer.

För att se sändningarna från Hassela måste du vara prenumerant på någon av Bonnier News lokala titlar, där Hälsinglands fyra tidningar ingår. Är du inte redan prenumerant blir du det enkelt genom att klicka här. Är du redan kund? Grattis! Då är det bara att klicka här för att logga in och få tillgång till allt material på helahalsingland.se.

Fakta

Återstående tävlingar i Alpine Elite Tour

5-6 feb: 2x storslalom (GS) D+H, Hassela
12-13 feb: Störtlopp/super g D+H, Åre
26-27 feb: 2x slalom (SL) D+H, Lycksele
15-16 mars: 2x storslalom (GS) D+H, Stöten
18-19 mars: 2x slalom (SL) D+H, Kläppen

Annons

Bild: Andreas Lidén

Bild: Andreas Lidén

Annons

Annons

Till toppen av sidan