Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
PRO på musikalresa till Stockholm

Detta är en läsartext.

43 glada och förväntansfulla PRO medlemmar åkte till Stockholm den 21-22 november. Vi möttes av en glittrig och julskrudad huvudstad.

Redan första dagen upplevde deltagarna den klassiska föreställningen från 70-talet Saturday Night Fever på Chinateatern. Föreställningen var en färgsprakande musikalisk upplevelse med många duktiga dansare, sångare och en otrolig orkester. Naturligtvis intog David Lindgren med huvudrollen ”Tony” en speciell första plats men även Andreas Lundstedt, Kristina Lindgren och alla andra sångare och dansare var fantastiska. Musiken, teateruppsättningen och innehållet fängslade oss alla. När vi lämnade föreställningen satt musiken och sångerna kvar i både minnet och kroppen. Hur skulle det se ut och låta om vi pensionärer satte upp en musikal i Hudiksvall?

Annons

Annons

På vårt gemytliga hotell Kung Carl serverades en god middag. Under dagen hade vi lärt känna varandra och med olika samtalsämnen fortsatte kvällen i de gemensamma lokalerna på hotellet.

Den andra dagen laddade vi med en näringsrik och nyttig frukost innan vi gav oss iväg på stan. Det var några minusgrader men blåste inte vilket innebar att många gick långa turer till museer, i gamla stan och runt hamnen. Kungsträdgårdens isbana var anlagd, NK:s skyltfönster hade primärvisats dagen innan och vi kunde i lugn och ro ta del av både skyltning, butiker och restauranger eftersom det var måndagsförmiddag och lite folk i farten. Lönns buss stod klar vid hotellet på eftermiddagen och alla kände att nu var det dags att lämna Stureplan.

Resegruppen såg till att aktivera deltagarna även på bussresan hem med allsång, information om kommande verksamhet, godis och när Anja Sandberg sjöng Taubes Eldarevalsens alla verser blev det många applåder.

Vi återkomsten till Hudiksvall kunde vi konstatera att vi fått uppleva en musikal som tyvärr bara finns i Stockholm. Våra reseledare hade än en gång lyckats få oss att kombinera både kultur med trevlig samvaro i huvudstaden och nu kan vi bara vänta på nästa resa.

Maj-Britt Norlander

Annons

Annons

Till toppen av sidan