Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Minnesord Bengt Olof Persson, Ljusdal: "Inspireras av hans gedigna gärning"

Bengt Olof Persson, Ljusdal, har lämnat jordelivet. Lång och variationsrik var hans medverkan i och för Mellanskog – och för svensk skogsnäring.

Bengt Olof där han trivdes som bäst, i skog och mark. Här med sina engelska settrar, Villmer och Silas.

Annons

Bengt Olof Persson var född och uppvuxen i Delsbo på en gård där skog och skogsbruk hörde till vardagen och där Bengt Olof själv så småningom blev skogsägare. Sin egen yrkesbana ägnade han i huvudsak skogen, med arbete både för skogsbolag och som chef för sågverket i Färila.

Vi lärde känna och uppskatta Bengt Olof Persson genom gemensamt engagemang i skogsägarföreningen Mellanskog. Han verkade med kärlek till den egna skogen – och till skogarnas rika möjligheter att leverera både förnybara råvaror till samhället och friska, härliga upplevelser vid jakt och friluftsliv. Med gedigna erfarenheter av ledarskap och ekonomi, blev han en stöttepelare till Mellanskogs lokala arbete i Hälsingland. Eftertänksamt och klokt bidrog han med vishet och positiv energi.

Annons

Annons

Under mer än ett decennium verkade Bengt Olof Persson också på föreningsnivå i Mellanskog, i det forum som – med rätta – beskrivs som föreningens mest väsentliga, valberedningen. Med fint förgrenade kontaktnät i skogsägarkretsar och svensk skogsnäring inventerade han tänkbara styrelsekandidater och ställde skarpa frågor till redan förtroendevalda. Ambitiöst följde han föreningsstyrelsens arbete, stod till förfogande som bollplank och verkade för Mellanskogs väl. Så sent som i somras lämnade han sin roll och tilldelades då Mellanskogs högsta utmärkelse, guldnålen.

Bengt Olof Persson var under sitt yrkesliv sågverkschef i Färila. På bilden har han förärats Mellanskogs högsta utmärkelse, guldnålen, och en tackgåva i form av ett konstverk av Svante Rydberg.

Bengt Olof Persson var en viktig och värdig företrädare för Mellanskog. Genom föreningsarbetet utvecklades också vänskap, och vi fick del av Bengt Olofs omtänksamhet och gästfrihet. Vi kommer att fortsätta att tala om Bengt Olof Persson och inspireras av hans gedigna gärning.

Bengt Olof Persson var född 1945. Närmast sörjande är hustrun Christina och barnen Isabel och Anders med familjer.

Karin Perers, Mellanskogs ordförande

Sven Bergström, Mellanskog, Nordöstra Hälsingland

Annons

Karin Eriksson, Mellanskog, Södra Hälsingland

Lars Linde, Mellanskog, Nordöstra Hälsingland

Bengt-Åke Nilsson, Mellanskog, Nordöstra Hälsingland

Magnus Ståhl, Mellanskog Mellanljusnan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan