Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Minnesord över Ingvar Pettersson: "En stor ideell ledare har lämnat oss"

Beskedet om att Ingvar Pettersson somnat in och avslutat sina dagar kom som en blixt från en klarblå himmel. Detta minnesord är en hyllning till Ingvar för hans ideella insatser för den fria idrotten i Bollnäs.

Ingvar startade sitt engagemang i Granbergs AIS under 1970-talet, vilket var en naturlig del då han bodde på Granberg. På den tiden tränade en stor del av de boende friidrott på Granberg.

Året 1981 valdes Ingvar Pettersson till ordförande i Granbergs AIS. Några år senare, 1984, slogs delar av Granbergs AIS och Bollnäs GoIF:s friidrottssektion ihop för att bilda Bollnäs friidrottsklubb. Ingvar blev den nybildade föreningens förste ordförande.

Annons

Annons

Ingvar var redan från start en drivande kraft och har haft många uppdrag inom föreningen. Han var under lång tid den sammanhållande länken inom föreningen – som tänkte på alla. Såväl aktiva, funktionärer, tränare och ledare. Ett exempel är att vid årsavslutningar fixade han alltid presenter till de som arbetat inom föreningen det gångna året.

Ingvar Pettersson var en drivande kraft inom Bollnäs friidrott.

Bild: Henrik Nyblad

Tack vare Ingvars engagemang och sätt att visa uppskattning kom även resultaten på friidrottsbanan. Han var en stor del i det 100-talet SM-medaljer som föreningen erövrat vid ungdoms-, junior- och senior-SM. Han var den som såg till att det hela tiden fanns ekonomiska förutsättningar för de aktiva att fortsätta tävla för Bollnäs FIK.

Ingvar planerade, organiserade och genomförde ett stort antal tävlingar, däribland stora inomhus-SM vid två tillfällen, samt JSM och USM. Dessutom anordnade han finnkampsresor för föreningens medlemmar.

Ingvar erhöll 1994 Bollnäs kommuns föreningsledarpris för en stor gärning inom det ideella föreningslivet.

Det är svårt att förstå vidden av Ingvars arbete om drygt 40 år inom föreningslivet. En sak är säker och det är att vi alla uppskattat hans gedigna arbete. Han kommer att bli ihågkommen som den störste och viktigaste personen inom Bollnäs FIK.

Vi tänker denna dag på den närmaste familjen som förlorat en familjefar. Tack för allt du gjort Ingvar!

Hans-Olov ”Hansa” Näsman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan