Annons

Annons

Annons

Golf

Läsartext
LÄSARTEXT: Kommunmästerskap för kommungolfen i Hudiksvall

Ett strålande golfväder och en kanonbana samlade 36 spelare den 6 augusti för att göra upp vem som blir KM-mästare 2021.

Detta är en läsartext.

Eftersom vädret var utmärkt blev det en underbar golfdag med många fina slag vilket renderade utmärkta resultat. Årets Kommunmästare blev Per Erik Nilsson Jonsvens med 66 slag netto. Vid den avslutande prisutdelningen tyckte han att det var på sin plats att få vinna ett KM, vilket han inte gjort tidigare trots att han var en av de första ledamöterna för kommungolfens styrelse för 25 år sedan och även deltagit i KM sedan dess. Förutom en inteckning i det åtråvärda vandringspriset och en minnespokal som han får behålla fick Per Erik även ett presentkort från Nansta Golf.

Annons

Annons

Kommunmästare 2021 Per Erik Jonsvens.

Genom ett bra spel med 67 slag kom Elsie Nygren tvåa , med ett slag bättre än Robert Ekenberg som slutade på 68 slag och en tredje plats, på samma antal slag som Charlotte Palmborg dock med något högre handicap och en fjärde plats. Sven Åke Thoresen fixade en femteplats på fina 69 slag.

Bästa brutto för herrarna blev Robert Ekenberg på fina 77 slag och för damerna Birgitta Adelmark med 86 slag. För den prestationen erhöll de varsitt presentkort skänkt av Nansta golf. Även övriga deltagare fick njuta av prisutdelningen eftersom Kommungolfen hade fått ihop ett prisbord som alla fick ta del av.

I närmast håltävlingen var det Inga Bengtsson på sjuan med avstånd till pinnen 2,16 meter, på hål nio var det Anders Larsson som hamnade 3,32 meter ifrån och på hål 13 en annan Anders Eriksson på 3,14 m och på 17 som gällde två slag till pinnen var det Margareta Eiserman som fixade det galant med 37 cm. Under tävlingen bjöds samtliga deltagare på kaffe och tilltugg efter 10 hål vilket uppskattades av alla.

Vid den avslutande middagen talade Jonathan Turner med några värmande ord om Kommungolfens förste ordförande PG Johansson som tyvärr avled tidigare i år efter en tids sjukdom. Vi alla höll med om dessa ord från Jonathan och saknaden finns hos oss alla.

Annons

Annons

Därefter serverades en ytterst fin middag på Golfkrogen med både förrätt, varmrätt och kaffe med tillhörande kaka. Kommungolfen överräckte en blomma som tack till Magnus Andersson med serveringstab för den utmärkta maten och servicen.

Lars Börje Hellberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan