Annons

Annons

Annons

Delsbo

Minnesord Ingrid Bergqvist, Delsbo: "Tack för din stund på jorden"

Ingrid Bergqvist, Borgholm avled tisdagen den 10 augusti, lugnt och stilla i sitt hem efter en lång tids sjukdom.

Ingrid var född och uppväxt i Ava, Delsbo tillsammans med mamma Sigrid,  pappa Bror och storebror Leif.  

Åren 1958-1965 studerade hon på flickskolan i Hudiksvall. Därefter arbetade hon i 25 år vid polisen och åklagarmyndigheten. Ett arbete hon skötte på ett ansvarsfullt sätt och fick mycket uppskattning för.

Ingrid älskade djur och en period önskade hon att köpa en släktgård som var till salu, där hon tillsammans med mamma Sigrid skulle ha djur. Pappa Bror hade då redan avlidit. Men den önskan uppfylldes aldrig. 

Annons

Vi som stod henne nära hade svårt att förstå hennes vurm för lantbruk, då hon annars var så noga med sitt yttre. Jobbar man med detta, så riskerar man att bli smutsig. Hennes stora intresse var annars att klä upp sig, göra makeup och åka på dans med sina väninnor. 

Annons

Vid en semester på Öland träffade hon en bonde, Ronny Andersson. Hon och hennes väninna blev hembjudna till honom och tycke uppstod mellan dem.

Då hon återvände från semestern luktade det därför lagård om henne, vilket storebror var snabb att skämta om så fort tillfälle gavs.

Ingrid Bergqvist.

Men Ronny och hennes intresse för djur, gjorde att hon 1990 avslutade sin tjänst inom polisen och blev "bondmora" på Öland. Hon fick sin önskan uppfylld och har sedan dess haft många fina år där. Det har varit mycket arbete med kor, katter och åkermark att sköta. Men hon har trivts!

Hon lät bygga en stuga på Stormnäs på 80-talet ute på föräldrarnas tomt. Den har varit en oas för henne och Ronny varje sommar. På hösten har det alltid varit lingonplockning som varit i fokus. 

De senaste åren har hon inte varit här, då hon för ett antal år sedan insjuknade och fick svårt att gå, röra sig och minnet sviktande. Rörelsefriheten avtog mer och mer, så de sista åren har hon vårdats hemma av Ronny, svärmor Maj-Britt och insatser från hemtjänsten. 

Annons

Nu har Ingrids liv på jorden avslutats. Så fint att hon fick vara hemma och somna in omgiven av de som stod henne närmast, sambon Ronny och svärmor Maj-Britt. De tillsammans med syskonbarn med familjer och svägerska är de närmast anhöriga.  

Vi lyser frid över minnet av Ingrid.

Tack för din stund på jorden! 

Svägerskan Britta 

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan