Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
REPLIK: Inte grön politik som driver på klimatförändringar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I en insändare nyligen uppmanar Guido Fawkes alla partier i riksdagen att kompromissa så att MP:s politik blir stoppad. Jag är intresserad av hur hen tänker kring ett samarbete mellan V och SD, men det är egentligen inte det saken gäller.

Annons

Hen påstår att MP:s politik lamslår Sverige. Jag vill påstå att MP:s politik inte ligger bakom att stora delar av Turkiet är lamslaget av historiskt stora bränder, eller orter alldeles nära Aten, eller USA:s och Kanadas västkust. Det brinner med förfärande kraft och lamslagenheten är en dyster följd.

Annons

László Gönczi, MP.

Bild: Carole Tärnudd

Ja, inte är det grön politik som skapat den enorma obalansen som med stor sannolikhet är en förödande konsekvens av klimatförändringarna. MP tar frågan på allvar och det passar inte Fawkes.

Lamslaget blev det, med många döda, i historiskt stora översvämningar i Tyskland, Belgien och senare Kina. Otroligt dystert facit på förändringarna i klimatet. Inte ens de framgångsrika Gröna i Tyskland kan lastas för det, än mindre MP.

I stället för att försöka mobba ut den som ser att kejsaren är naken skulle flera partier i riksdagen kunna samarbeta med MP, likt S och C för att utveckla samhället i en riktning som tar klimatförändringarna på allvar. För, som det är nu, räcker inte ens det som görs.

Mera av den varan behövs, inte mindre. Jag hoppas att Fawkes med likasinnade inte manar fram en förlamad klimatpolitik.

László Gönczi, miljöpartist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan