Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
LÄSARTEXT: Hela Hälsingland erbjuder och levererar

Sommaren går mot sitt slut och vi kan summera att många av oss hälsingar har rest runt i vårt Hälsingland för att upptäcka samtidigt som många från hela vårt avlånga land besökt Hälsingland.

Detta är en läsartext.

Till Långhed har många sökt sig och bygdeföreningens sommarkafé har varit välbesökt. Ungdomarna som haft sommarjobb i treveckors-perioder har träffat många intresserade gäster. Väldigt många vill köpa tunnbröd. Efterfrågan är större än vad vi kunnat möta vilket gör att det finns möjlighet att någon börjar baka och sälja tunnbröd. I Långhed finns bagarstugan som går att hyra och du som entreprenör kan börja bygga ditt tunnbrödsföretag här. Här finns också de som kan och kan lära ut. Hör av dig.

Annons

Annons

Indra, Khaled och Fidel förbereder i köket innan servering. Foto: Margareta Englund

Skolungdomarna håller öppet även vecka 33 och fortsätter att erbjuda soppa med tunnbrödsmackor med olika fyllningar. På sitt sommarjobb får de träna på många delar av arbetslivet och förståelse kring företagande.

Jonathan Hammar låter sig väl smaka av vad sommarcafe’et har att erbjuda. Foto: Margareta Englund

Gäster som har besökt oss har ibland fått frågor om hur de hittat till Långhed och varifrån de kommer. Väldigt roligt att då få svar såsom: "vi kommer från Blekinge och blev tipsade om att åka till er när vi stannade till i Bollnäs", "vi kommer från Hudiksvall och ville besöka södra Hälsingland", "vi kommer med husbil från Göteborg och sökte runt på Facebook och hittade ert fantastiska ställe". Det finns många sätt att hitta smultronställen och till hjälp har vi att berätta för varandra, sociala medier och tidningar.

Här bakar Zakie och Indra i den vedeldade bakugnen. De bakar det efterfrågade tunnbrödet. Foto: Margareta Englund

Annons

På fredagen hittade Jonathan Hammar till Långhed, numera kökschef på Rhengården/Solstugan i Bollnäs. Jonathan beställde soppa och tunnbrödsmacka fylld med rökt regnbåge från Ljusnan och fiskeodlingen vid Karlslund. Han har stort intresse för lokala råvaror och att lyfta Hälsinglands restauranger ser han stor potential i. Vi pratade om att Jonathan ska göra ett gästspel i Långhed - det ser vi framemot!

Margareta Englund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan