Annons

Annons

Annons

Bandyhall i Bollnäs

Insändare
INSÄNDARE: Frågor om bandyhallen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Så är det vansinniga projektet med bandyhallen igång. Bollnäs kommunpolitiker kan ju inte ha missat att det finns ett massivt motstånd mot att placera hallen på SJ-området. En försiktig uppskattning är att minst 75 procent av väljarna inte vill ha hallen där. Men man lyssnade på de som skrek högst.

En skiss över bandyhallen i Bollnäs. Foto: SBB

Annons

Annons

Följande frågor skulle jag, och säkert många med mig, vilja ha svar på:

1. Kommer hallen, som ni utlovade, att ”sänkas ner” fyra meter ner i marken för att höjden på byggnaden ska passa in bland de kulturhistoriskt viktiga övriga byggnaderna på området?

2. Kommer fasaden att vara sådan att hallen i övrigt passar in, det vill säga färg- och utseendemässigt?

3. Kommer kommunen att ärligt redovisa varenda krona hela projektet kommer att kosta?

4. Och exakt hur mycket kommer hallen att kosta, inklusive allt (även rivningarna som nu pågår, samt parkering, infarter, med mera), det vill säga vilken är den budgeterade totalkostnaden?

4. Vis av erfarenhet (Kulturhuset, Brotorget, och så vidare) förstår vi ju alla att budgeten inte kommer att hålla. Vilka andra verksamheter ska pengarna tas ifrån när ni, mycket sannolikt, kommer se att projektet blir väsentligt dyrare än beräknat? Har ni någon reservplan, eller kommer ni att säga ”Oj då, blev det så dyrt?”

5. Hur stora blir driftskostnaderna, och vilka andra verksamheter ska de pengarna tas ifrån, eftersom det blir en ny utgiftspost för kommunen?

6. Hur kommer kommunalskatten att påverkas, nu och i framtiden?

7. Hur ska ni lösa den röriga trafiksituation som mycket sannolikt kommer att uppstå när många hundra bilar ska till och från matcherna?

Lägg alla korten på bordet! Kommunens invånare har rätt att veta, framför allt när det gäller de ekonomiska aspekterna.

Thomas

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan