Annons

Annons

Annons

Ljusdal-Hybo

Insändare
INSÄNDARE: Uppföljning av Hybo skola, tack!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ett ord som fått allt större betydelse i vår tid är begreppet ”uppföljning”, och då framförallt i vår digitala värld. Oavsett om du bokar ditt hotellrum, din taxi eller din flygbiljett via nätet så kommer du ovillkorligen att få någon slags enkät med vändande post.

Om du ringer till ditt försäkringsbolag eller liknande så blir du ofta ”erbjuden” att efter samtalet bli uppringd av en robot som vill ställa frågor om din upplevelse.

Annons

Annons

Allt detta beror på att företag och organisationer helt enkelt vill bli bättre – man vill helt enkelt veta vad som var bra och vad som var mindre bra och därmed behöver förbättras.

Fredrik Röjd, LB.

Bild: Carole Tärnudd, Arkivbild, Elisabet Greek

Även Ljusdals kommun behöver bli bättre, det tror jag att många håller med mig om. Därför bör även vi börja med uppföljning av åtgärder och beslut.

Låt oss börja direkt!

Det är nu över ett år sedan den sista skolavslutningen vid Hybo skola. En skola som överlevt ända sedan tidigt 1900-tal, men den socialdemokratiska och miljöpartistiska ivern att avveckla välfärden i vår kommun överlevde skolan inte.

Ivrigt påhejade av Centerpartiet och Vänsterpartiet skulle Hybo skola läggas ner till varje pris. Nedläggningsivrarna menade att en nedläggning av Hybo skola skulle leda till lägre kostnader och högre kvalitet! Man talade om en ”samordning”.

Nåväl, nu har ett år gått och det är dags för uppföljning! Ansvariga inom S, MP, C och V, vänligen redogör nu för oss kommunmedlemmar på vilket sätt kvaliteten i kommunens skolor har ökat och kostnaderna minskat efter Hybo skolas nedläggning? Med tanke på hur tvärsäkra ni då var förväntar jag mig att ni redan med ”vändande post” kan ge oss dessa siffror!

Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens Parti

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan