Annons

Annons

Annons

Annons

Bandyhall i Bollnäs

Insändare
INSÄNDARE: Klart vi vill rädda lokstallarna!

Peter Nordebo svarar insändarskribenten Lasse, Arbrå, angående SJ-området i Bollnäs.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Peter Nordebo, gruppledare Liberalerna.

Bild: Christian Massana

Annons

”Finns det ingen med Bollnäs-anknytning som vill rädda anrika lokstallarna?”

Det undrar signaturen Lasse, Arbrå, i en insändare. Han tycker inte att kulturminnen bara ska raseras. Vi från Liberalerna håller helt med. Vi har mycket högljutt och tydligt arbetat emot planerna på att bygga en bandyhall just på SJ-området i centrala staden. Bland annat därför att vi tycker att de kulturhistoriskt värdefulla tegelbyggnaderna borde bevaras för framtiden i en stad som i så hög grad vuxit fram just kring järnvägen och lokstallarna.

Annons

Annons

Om Lasse vill se exempel på vad vi sagt och skrivit kan han, och förstås alla andra, läsa vad vi skrivit genom åren på Bollnäsliberalernas blogg. Naturligtvis har det funnits många andra som argumenterat mot bygget. Men det enda parti som i valet 2018 tog klart avstånd från planerna var Liberalerna. Och med tio procent av väljarna bakom oss har vi inte kunnat förhindra att planerna nu är på väg att genomföras.

Svaret på Lasses fråga är alltså att vi är många som skulle vilja bevara byggnaderna på SJ-området för framtiden. Men bland de aktiva kommunpolitikerna är det i huvudsak tyst samtycke till bandyhall, oavsett kostnaderna för skattebetalarna.

Peter Nordebo, gruppledare Liberalerna

Annons

Annons

Till toppen av sidan