Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

BANDYALLSVENSKAN: Dramatiska kampen om kvalplatserna – vi sänder så klart LBK:s match i helgen

Örebro slog Gripen i seriefinalen – och är därmed klart för elitserien nästa säsong som klar seriesegrare i allsvenskan.

Men dramatiken i serien är inte över. Sex lag – inklusive Ljusdal – slåss nu i toppen om två kvalplatser.

– Det har hela tiden varit vår ambition att livesända de hetaste matcherna från allsvenskan, vilket vi fortsätter med nu, säger Rikard Bäckman, chefredaktör på Bandypuls.

Annons

Efter en galen vändning och 9–2 (!) i andra halvlek slog Örebro Gripen i lördagens seriefinal. De två poängen gör att ingen kan nå det klassiska laget i serieledningen. ÖSK spelar i elitserien nästa säsong – det är klart trots att man har fyra matcher till att spela av. ÖSK har hittills gått rent i allsvenskan.

Annons

Annons

Men bara för att kampen om seriesegern är över och förbi betyder det inte att det saknas dramatik i allsvenskan. Sex lag som nu slåss om två kvalplatser – tvåan och trean i serien – kommer att möta varandra i dubbelmöten.

Därför är ambitionen nu att du ska kunna få så mycket av dramatiken som möjligt live.

– Visst är det så. Nu är det ett antal superintressanta och dramatiska matcher att följa från landets näst högsta bandyserie. Så mycket som bara möjligt vill vi ju livesända, säger Rikard Bäckman, chefredaktör på Bandypuls.

Tabellens övre skikt just nu – där dramatiken är stor runt kvalstrecket. Bild: Elitrapport

LÄS ÄVEN: Bandysurrs allsvenska spaningar – så slutar toppstriden och forna elitserielaget sågas

Det blir livesända matcher i dagarna tre den här veckan. Det drar igång redan på fredagen när tvåan Gripen möter sjuan Åby/Tjureda. När lagen möttes för en vecka sedan vann Gripen, men sedan har Åby/Tjureda satt upp två segrar den gångna helgen.

– Det är sjukt spännande. Att peka ut två lag som nyper de här kvalplatserna går nästan inte att göra. Det lär väl leva ända in i mål det här, säger Rikard Bäckman.

Annons

SCHEMA – veckans livematcher på Bandypuls

Fredag, 19.00: Åby/Tjureda–Gripen Trollhättan

Annons

Lördag, 14:00: Katrineholm–Ljusdal (den här matchen ser du även på Helahälsingland.se)

Lördag, 15:00: IFK Rättvik–Västanfors

Lördag, 15:00: Tillberga–UNIK

Söndag, 12:00: Kalix–Falu BS

Söndag, 15:00: Åby/Tjureda–Tillberga

Annons

Annons

Till toppen av sidan